Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Vreau să îi felicit pe jucători pentru că au fost admirabili”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.05.2014

Baschetbaliștii formației CSM Oradea și-au adjudecat și disputa cu numărul 2 din semifinalele cu BC Mureș, de această dată la 16 puncte diferență, scor final 90-74. După ce primul sfert a fost câștigat de oaspeți 22-16, soarta confruntării a fost decisă în cea de-a treia secvență, atunci când bihorenii s-au impus cu un parțial de 27-12.

Cristian Achim, tehnicianul celor de la Oradea, a ținut să-și felicite jucătorii pentru felul în care s-au comportant în teren, vorbind printre altele și despre ceea ce urmează în Meciul 3 de la Târgu Mureș.

„Sunt foarte bucuros pentru această victorie. Este foarte importantă și consider că este o victorie clară. După părerea mea am dominat la toate capitolele în acest meci. Știți foarte bine, este 2-0, dar seria se joacă până când o echipă bifează trei victorii. Așadar, mai avem de jucat. Sunt bucuros în această seară pentru că nu este ușor să învingi Mureșul. Vorbim despre o echipă extrem de dificilă. Cu atât mai greu este să o bați în această manieră. 

Astăzi am jucat foarte bine, cu excepția începutului de meci când am rămas, cred, la 12 puncte în urmă. Din păcate am fost mult prea surescitați la începutul partidei. Pe fondul începutului acesta de mingi forțate și a faptului că am rămas în urmă, am simțit că echipa are energie și forță. În mintea mea speram și credeam că putem întoarce rezultatul, lucru care nu este deloc ușor împotriva acestei echipe. Dacă cei de la Mureș se încing cu greu îi mai oprești. 

Vreau să îi felicit pe jucători pentru că au fost admirabili. Vreau să ne liniștim și să o luăm de la capăt. Nu avem altceva ce să facem. Sunt absolut convins că urmează meciuri infernale sau un meci infernal. Totuși, un 2-0 ne conferă o mică liniște”, a spus Achim la conferința de presă de după meci, conform site-ului csmoradea.ro.

Meciul 3 dintre CSM Oradea și BC Mureș se va juca în „Junglă” în data de 20 mai de la ora 19:00. Dacă gruparea de pe malul Crișului va reuși să câștige respectivul meci, atunci aceștia vor bifa prima finală de campionat din istoria clubului. De cealaltă parte, în cazul unei victorii a echipei alb-albastre, atunci seria se va prelungi cu jocul 4, care se va juca în 22 mai cu începere de la ora 18:30.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Bravo Cristi!
    Salutare... Intr-adevar foarte bine pregatita echipa pentru aceste doua meciuri. Mi s-a parut chiar la +13 pentru Mures in primul sfert ca CSM nu s-a panicat. La televizor se mai filmeaza time out-urile... in sfertul 1: "just relax... we have enough time... do not force anything... just relax"... si baietii asta au facut. Mures a continuat sa preseze si au obosit serios in sfertul 2. Mladenovic abia alerga de la un cos la altul, si e normal avand in vedere ca nu are schimbare post pe post de valoare apropiata (din pacate Palti e gata), si e pacat caci imi place enorm acest jucator. Sfertul 3 a fost clar... aparare combinata si atacuri scurte sau fast break. Time out in sfertul 4: "now i want you to focus on defense, not offence"... eh aici poate ca mai avem de lucru un pic. Cred cu tarie ca atunci cand ai 10-15 in fata la inceputul sfertului 4 e prea devreme sa tragi atacurile la limita celor 24 de secunde. Intr-adevar "focus on defense", insa in atac joci normal, duci schemele fara sa fortezi aruncari pe ultima secunda. De ce? Deoarece dupa 2-3 ratari consecutive, si adversarul marcheaza, increderea scade. Acest sentiment l-am avut si in meciul 1 si in meciul 2. Pana la urma a fost OK, numai sa nu se rastoarne. Tot respectul pentru Mures: echipa foarte buna, bine asezata in teren, fair play, dorinta de victorie, insa marti si miercuri CSM a avut parca ceva in plus. Poate la Muers se va intoarce roata, insa cred ca Oradea e capabila sa invinga.

    cu 9 ani în urmă (15.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!