Stiri

Cuba, cea mai mare ascensiune în clasamentul FIBA

Eduard Popa

Eduard Popa
10.10.2015

cuba_fiba_americas

După încheierea tuturor competițiilor continentale, Federația Internațională de Baschet a pus la dispoziție ultimul clasament FIBA, care a luat în considerare toate rezultatele din această vară.

Pe primul loc se află în continuare campioana olimpică și mondială en-titre SUA, cu 1000 de puncte. Pe locul secund se află noua campioană europeană Spania, cu 715 puncte, iar pe trei a urcat Lituania, vicecampioană europeană în 2015, cu 457. Top 10 este completat de 4. Argentina (coborâre un loc), 5. Franța, 6. Serbia (urcare un loc), 7. Rusia (coborâre un loc), 8. Turcia, 9. Brazilia și 10. Grecia

Cele mai mari urcări în clasamentul FIBA le-au înregistrat Cuba (locul 45, urcare 13 locuri), Algeria (locul 68, urcare 12 locuri), India (locul 53, +8), Republica Cehă (locul 42, +7), Belgia (locul 44, +7). 

Cele mai mari coborâri în clasamentul FIBA le-au înregistrat Portugalia (locul 84, -33), Insulele Virgine (locul 59, -14), Liban (locul 43, -9) și Camerun (locul 52, -9).

Punctajul pentru stabilirea acestui clasament se ia după trei criterii: importanța competiției (de la 5 puncte pentru Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale până la 0,1 puncte pentru FIBA Oceania), poziția în clasamentul final al unei competiții (de la 50 de puncte pentru primul loc până la 1 punct pentru ultima clasată) și data la cât s-a desfășurat competiția (competițiile din 2015 valorează 4 puncte, competițiile din alți ani valoarează 2 puncte). 

De exemplu, SUA au primit 500 de puncte pentru Jocurile Olimpice (5X50X2) și 500 de puncte pentru Campionatul Mondial din 2014 (5X50X2) pentru un total de 1.000 de puncte.

Puteți consulta cel mai recent clasament FIBA AICI.

Sursa foto: FIBA Americas

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!