Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cuic, Dumitru și Păltinișanu, jucătorii lui BC Mureș cu experiență în semifinalele campionatului

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.04.2013

BC Mureș beneficiază de avantajul terenului propriu în semifinala cu Gaz Metan Mediaș, contând pentru playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin. Clubul din Târgu-Mureș se află la prima prezență în careul de ași.

În ceea ce privește jucătorii din lot trebuie notat că, exceptându-l pe accidentatul Tudor Jucan (multiplu semifinalist alături de Gaz Metan Mediaș), există un număr restrâns de jucători cu experiență în fazele superioare ale campionatului.

Principalul motiv al acestei situații este constituit de modul în care lotul de jucători este format. Srecko Sekulovic, la rândul său aflat la prima semifinală de campionat în România însă fost campion în Ungaria, are în efectiv o serie de jucători străini aflați la primul sezon în România (Barro, Ciric, Ceskovic, Kandic), respectiv câțiva jucători autohtoni foarte tineri.

În aceste condiții, rutina este adusă de către Branko Cuic. Jucătorul sezonului regulat în opinia TotalBaschet are patru semifinale de campionat disputate și le-a câștigat pe toate.

Un alt jucător rutinat este Liviu Dumitru. Actualul căpitan al Mureșului are două semifinale de campionat și va încerca să o câștige pe cea de-a doua.

În fine, al 3-lea baschetbalist cu jocuri în această fază a competiției este pivotul Dan Păltinișanu. El a jucat trei semifinale de campionat, câștigând două dintre ele.

Ceilalți jucători cu mai mult sau mai puțină experiență în Liga Națională, nu au reușit să se califice în semifinale.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!