Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cuic la a 5-a finală. Păltinișanu la a 3-a, iar Dumitru la a 2-a

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.05.2013

 

BC Mureș se află la prima finală de campionat din istorie. Echipa pregătită de către Srecko Sekulovic a obținut calificarea în ultimul act la capătul unui sezon fantastic.

Construită vara trecută, păstrând un singur jucător din rotația de bază din sezonul precedent - Liviu Dumitru, gruparea din Târgu-Mureș a câștigat sezonul regulat, iar mai apoi a obținut șase victorii din șapte jocuri în playoff-ul Ligii Naționale pentru a se califica în finala campionatului.

La acest rezultat au contribuit deopotrivă jucătorii, staff-ul tehnic, managementului și bine-nțeles publicul. Ca o veritabilă echipă, fiecare a avut rolul său.

Dacă echipa se află la prima finală nu același lucru se poate spune despre jucătorii care compun lotul.

Jucătorul cu cea mai mare experiență în finala campionatului de la BC Mureș este fără îndoială liderul de pe teren și din vestiar: Branko Cuic. În vârstă de 35 ani, sârbul completează al 6-lea său sezon în România cu a 5-a finală de campionat. A jucat trei finale cu U Mobitelco Cluj, una cu BC Timișoara, iar BC Mureș devine a 3-a echipă în tot atâția ani cu care ajunge în ultimul act. El are un titlu național. De notat că va fi a 5-a finală împotriva lui CSU Ploiești pentru Cuic.

Dan Păltinișanu, devenit titular al postului de pivot în seria cu Gaz Metan Mediaș din semifinale, se află la cea de-a 3-a finală din carieră. El a mai jucat în ultimul act alături de BC Timișoara (sau Elba) în 2009 și 2012. Astfel, BC Mureș este a doua echipă cu care ajunge în ultimul act.

În fine, al 3-lea jucător care se poate mândri cu experiența cel puțin a unei finale de campionat este căpitanul Liviu Dumitru. 'Gogu' a mai jucat finala campionatului în 2007, pe vremea când evolua la BCM U Pitești.

Exceptându-l pe Cuic, niciun alt jucător străin din lotul lui BC Mureș nu a evoluat în finala campionatului. Lucru explicabil în condițiile în care Ceskovic, Ciric, Barro și Kandic se află la primul sezon în România. În schimb, balticii Peciukas și Navickas parcurg al doilea sezon în Liga Națională.

Foto: Răzvan Păsărică (www.rpressport.ro) 

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Campionii
    ...Iar din acest sezon, toti ceilalti jucatori din cadrul echipei Bc Mures, v-or avea in palmares cate un titlu de campioni!!! Hai BC MURES!

    cu 10 ani în urmă (11.05.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!