Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cupa României 3x3 masculin 2019 va debuta la mijlocul lunii februarie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.01.2019

Federația Română de Baschet a trimis cluburilor noi informații despre Cupa României 3x3 Masculin, care se va desfășura în premieră anul acesta. Participarea este obligatorie pentru formațiile din LNBM, în caz contrar fiind prevăzute penalități de 10.000 de euro și interdicție la transferul de jucători străin în campionatul de 5x5, ediția 2019-2020.

FRB a impus cluburilor din Liga Națională de Baschet Masculin participarea la două competiții de 3x3 în acest sezon, cu una mai puțin decât pentru cele feminine. Băieții sunt obligați să participe la Cupa României 3x3 Masculin 2019 și la Liga Națională de Baschet 3x3 masculin, ediția 2019, în timp ce la fete se desfășoară, pe lângă LN 3x3, Cupa României 2018-2019 și Cupa României 2019.

Aceste turnee au ca scop acumularea de cât mai multe puncte în clasamentul noului sport olimpic. Reamintim  că punctele acumulate de federațiile naționale sunt importante pentru calificarea echipelor reprezentative de 3x3 la Jocurile Olimpice din 2020.

Cupa României 3x3 masculin 2019 va avea patru turnee de o zi în faza de calificare, cu șase mai puțin decât în CR 2018-2019 a fetelor. Băieții vor avea cele patru turnee în perioada 14-17 februarie. Turneul Semifinal și Turneul Final vor avea loc în 13 și 14 aprilie.

Echipele sunt obligate să participe la turnee cu 4 jucători români, cu vârste între 18 și 35 de ani (pentru punctaj maxim). Jucătorii pot fi legitimați la 3x3 la o echipă diferită față de cea pe care o reprezintă la 5 la 5. Cluburile pot legitima cel mult 8 sportivi pentru aceste turnee.

Formațiile din LNBM au fost împărțite în două serii, pe criterii geografice, 12 în cea vestică și 9 în cea estică. Pentru acumularea punctajului maxim posibil în cadrul unui turneu, acesta trebuie să aibă 12 echipe la start. Pentru a îndeplini această condiție, cu aprobarea Consiliului Director, se pot înscrie în seria estică și alte 3 echipe reprezentante ale unor cluburi cu CIS și afiliate la FRB.

În Seria Vest au fost repartizate: CSM CSU Oradea, U BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, BCM U FC Argeș Pitești, SCM U Craiova, SCM Timișoara, CSM Mediaș, ACS Târgu Jiu, Ciksereda Miercurea Ciuc, CSM Târgu Mureș, Universitatea Cluj-Napoca și CSM Sighetu Marmației.

În Seria Est sunt: Steaua București, Șiința-Dinamo București, Rapid București, Agronomia București, CN Aurel Vlaicu, CSO Voluntari, ABC Athletic Constanța, Phoenix Galați și CSM Focșani. Formația retrasă recent din LNBM, Cuza Sport Brăila, nu a mai fost repartizată pentru competițiile de 3x3.

Cluburile care doresc să organizeze cele patru turnee din faza de calificare pot să își exprime intenția până în 25 ianuarie. Dacă nu există echipe doritoare să organizeze turneele, FRB va desemna 2 locații, iar cluburile participante vor suporta împreună cheltuielile de organizare.

Neînscrierea, retragerea sau neparticiparea la toate turneele obligatorii din Cupa României 3x3 Masculin vor fi sancționate conform deciziilor Consiliului Director din 22 octombrie, cu penalitate de 10.000 de euro și interzicerea transferurilor jucătorilor străini pentru sezonul 2019-2020 în LNBM 5x5.

A doua competiție de 3x3 la care echipele din LNBM trebuie să participe în acest an este Liga Națională de Baschet 3x3 Masculin, ediția 2019. Aceasta se va desfășura între 1 iunie și 4 august, cu turnee de câte două zile, organizate de Sport Arena. Cluburile trebuie să participe la minim 5 turnee, la alegere. În prima fază vor fi 9 turnee, iar cel final va avea loc în 3-4 august. Sunt prevăzute aceleași sancțiuni ca și la CR 3x3 pentru echipele care nu participă la LN 3x3. Reamintim că în acest sezon, sancțiunea pentru neparticiparea la numărul minim de turnee în LN3x3 a fost depunctarea în campionatul de 5 la 5, depunctări fiind aplicate până acum în întrecerea feminină.

*foto: Alina Cojocaru / facebook Federatia Romana de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!