Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. Avancronică. ICIM Arad - CSM Satu Mare

Mihai Liţiu

Mihai Liţiu
27.01.2012


  Sala Sporturilor Victoria, Arad

sâmbătă 28 ianuarie, ora 17:00

live pe TVR 3


12-3 Fișa meciului 12-4

Sâmbătă, în Sala Sporturilor Victoria din Arad, cu începere de la ora 17:00 se ve desfăşură cel mai controversat meci al începutului de an. Cele două combatante sunt chiar finalistele ultimei ediţii de campionat şi proaspăt adversare în semifinala Cupei Europei Centrale. Confruntarea va fi transmisă în direct de către TVR 3.

În această ultimă partidă arădencele au folosit două dintre componentele liderului CSM Târgovişte: Cristina Ciocan şi Chrissy Givens, luate cu împrumut pentru a ajuta Aradul să-şi păstreze Cupa Europei Centrale. Deşi iniţial se părea că cele două vor evolua doar în eventualitatea calificării în finală, în acest sens dându-se asigurări atât din partea d-nei Carmen Tocală cât şi din partea clubului dâmboviţean, antrenorul Dan Moraru le-a introdus pe teren împotriva sătmărencelor, acest lucru stârnind furia oficialilor echipei din nord-vestul ţării. Cu ajutorul celor două jucătoare împrumutate arădencele au învins şi s-au calificat în finală. Echipa din Satu Mare s-a răzbunat susţinând în finală adversară arădencelor, formaţia cehă Kara Trutnov.

Conflictul a continuat şi la întoarcerea în ţară, cele două părţi acuzându-se reciproc de lipsă de fair-play, totul culminând cu decizia oficialilor arădeni de a retrage de pe panoul de onoare maieul fostei componente a ICIM-ului aflată momentan sub contract cu CSM Satu Mare, Annemarie Pârâu. Aceştia au considerat că modul în care s-a bucurat jucătoarea de origine timişoreană la reuşitele cehoaicelor precum şi faptul că aceasta a ieşit în presă să-şi exprime nemulţumirea faţă de modul în care au câştigat arădencele o fac nedemnă de a mai apărea la panoul de onoare. Rămâne de văzut dacă aceştia îşi vor pune în aplicare decizia sau o vor ierta pe una din fostele jucătoare emblematice ale Aradului.

În tur campioana en-titre a României s-a impus cu scorul de 63-56, într-un meci disputat la Sala Sporturilor din Satu Mare. Porchia Green a fost cea mai bună sportivă a arădencelor având 18 puncte şi 12 recuperări pentru un indice de 28 de unităţi la eficienţă. De la gazde s-a remarcat Amra Mehmedic cu 15 puncte.

Marius Ciulin şi Vlad Potra vor împărţi dreptatea în această pardită la care sunt aşteptaţi şi un număr mare de suporteri sătmăreni. Cei doi vor fi supervizaţi de d-l Romi Stănciulescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!