Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Echipa din Cluj are cele mai bune jucătoare tinere românce din ligă, Ioana Ghizilă și Irina Părău”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.04.2018

Astăzi începe lupta pentru bronzul acestei ediții a Ligii Naționale de baschet feminin. Se întâlnesc două formații care au fost pe podium în sezonul trecut. Ambele echipe au avut parte de schimbări importante de lot în acest sezon.

Antrenorul gazdelor, Dan Calancea, speră că echipa sa își poate apăra medalia de anul trecut.

„Consider că finala mică va fi extrem de disputată. Firesc că ambele echipe își doresc obținerea medaliei de bronz. Noi sperăm să ne apărăm această medalie pe care am obținut-o și în sezonul trecut. Sunt convins că vor fi jocuri disputate. Din punctul meu de vedere, suntem echipe sensibil egale, apropiate valoric. Și noi, și Clujul, ne-am confruntat pe parcursul sezonului cu modificări de efectiv. Și la noi au plecat Portia Durrett, Eva Kazlauskaite, care a și obținut un trofeu cu campioana Germaniei.

Sunt convins că fetele se vor mobiliza exemplar în aceste jocuri care au mai rămas de disputat din această ediție de campionat și sunt convins că suntem capabili să obținem medalia de bronz”, a declarat Dan Calancea.

Acesta și-a avertizat jucătoarele să nu subestimeze Universitatea, deși vicecampioana nu se poate baza pe Leslie Vorpahl, cea mai bună marcatoare.

„În ciuda faptului că Clujul nu va putea beneficia de conducătorul de joc care s-a accidentat, am atras atenția jucătoarelor, la modul cel mai serios, să lupte foarte, foarte puternic. În aceeași situație am fost și noi sezonul trecut. Conducătoarea noastră de joc, KK (n.r. Michaela Houser), a avut mâna în ghips și n-am putut beneficia de aportul ei. Totuși, chiar fără ea, am jucat 2 finale sezonul trecut, la Final 8-ul Cupei României am disputat finala mare, tot fără conducătorul de joc. Am insistat pe acest punct la jucătoare, pentru a fi conștiente de partidele dificile care ne așteaptă. Sper să câștigăm medalia de bronz”, a mai spus Calancea.

Au fost trei meciuri între cele două echipe în acest sezon. Brașovencele au câștigat două dintre acestea. Diferența cea mai mare a fost de 10 puncte.

„Toate partidele au fost foarte, foarte disputate. Suntem echipe sensibil egale din punct de vedere al lotului de jucătoare. Cu mențiunea că echipa din Cluj are cele mai bune jucătoare tinere românce din ligă, Ioana Ghizilă și Irina Părău, ceea ce nicio echipă din Liga Națională nu are”, a concluzionat antrenorul alb-albastrelor.

Primul meci al finalei mici se dispută astăzi, de la ora 18, la sala D.P. Colibași din Brașov.

*foto: Sport Pictures flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!