Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Nu este posibil ca turneele de U18 să se suprapună cu etapele de Campionat Naţional. Tinerele jucătoare riscă accidentări grave”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.10.2017

La finalul săptămânii trecute s-au disputat atât meciuri în Liga Națională, cât și turneele tur din campionatul rezervat jucătoarelor sub 18 ani. Au fost 4, într-o grupă chiar 5 partide în trei zile pentru echipele de  junioare.

Jucătoarele tinere sunt mult mai importante din acest an pentru cluburile din Liga Națională după introducerea regulii care obligă echipele să joace cu o româncă sub 22 de ani în primul sfert. Unele cluburi au apelat la jucătoare care evoluează și la categoria U18, cum este cazul Olimpiei Brașov. Iulia Brezoi a fost, în primele trei etape, tânăra pe care Dan Calancea s-a bazat cel mai mult pentru primul sfert, cu o medie de peste 9 minute/meci. Aceasta a suferit o recidivă la ligamente.

„Ne confruntăm cu o problemă serioasă, cea a recidivei accidentării Iuliei Brezoi. Se întâmplă astfel de lucruri în viața oricărei echipe, dar sunt convins că acest lucru se datorează şi folosirii ei intensive, pentru că a jucat şi în echipa de senioare dar a trebuit să joace în aceeaşi perioadă şi la un turneu la categoria Under 18. Nu este posibil ca turneele de Under 18 să se suprapună cu etapele de Campionat Naţional, pentru că tinerele jucătoare riscă accidentări grave, mai ales acum, când a intervenit regula cu jucătoarea tânără obligatoriu pe parchet în primul sfert”, a declarat antrenorul Olimpiei Brașov, Dan Calancea, citat de infobrasov.net.  

Formația brașoveană a folosit-o pe Brezoi la meciul din LNBF de sâmbătă, de la Alexandria, unde a jucat neîntrerupt în primul sfert. O altă abordare au ales cei de la Universitatea Cluj, care au lăsat-o pe Irina Părău la turneul U18, fără să o suprasolicite la meciul din campionat disputat vineri la Arad. La Cluj, Părău avea a doua medie dintre tinere, ca număr de minute, după Ioana Ghizilă, jucătoare care a terminat junioratul.

„Aceste turnee ar trebui să fie în altă perioadă. Cred că ar trebui refăcut acest program, riscăm să fie mulți jucători accidentați. Îmi reproșez și mie accidentarea Iuliei, dar cred că a contat și faptul că a disputat multe meciuri în câteva zile”, a mai spus tehnicianul, conform bzb.ro.

Pe lângă accidentarea tinerei jucătoare, tehnicianul Olimpiei se confruntă și cu alte probleme.

„Trebuie să punctez câteva aspecte pe care nu am dorit să le spun până acum, despre jucătoarele accidentate. Au fost probeleme atât în meciul cu Galați, cât și în cel de la Alexandria. Portia Durett a jucat accidentată, ea fiind la doar 20% din capacitate. Ieva Kazlauskaite are și ea probleme”, a adăugat tehnicianul Olimpiei, citat de bzb.ro.

Formația brașoveană dispută miercuri și joi, de la ora 18, două meciuri acasă cu CSU Alba Iulia. Prima partidă contează pentru etapa a 4-a din Liga Națională, iar a doua este în Liga Europei Centrale..

„Ne așteaptă două meciuri dificile și importante, primul pentru clasamentul din Liga Națională, al doilea pentru parcursul nostru în Cupa Continentală. Avem ceva probleme medicale peste care trebuie să trecem. Sunt convins că vom face meciuri bune și ne vom apropia victoria în ambele partide. În ceea ce privește Liga Europei Centrale, cred că trebuie să fie o experiență utilă pentru tinerele românce. Chiar dacă nu este una foarte importantă, este o întrecere europeană în care reprezentăm Brașovul. Vom încerca să trecem de grupă și să ne calificăm în Final 4”, a mai spus Dan Calancea.

*foto: sportsphoto

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!