Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Prezența lui Wingate înseamnă un mare plus”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.02.2019

Olimpia CSU Brașov a început returul fazei a doua a sezonului regulat cu o victorie acasă, 88-72 cu Universitatea Cluj. Alb-albastrele au controlat meciul în cea mai mare parte și au bifat a 8-a victorie în această ediție a LNBF. Antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, spune că folosește meciurile rămase din această fază pentru pregătirea play-off-ului.

„Un joc foarte bun făcut de echipa noastră cu Universitatea. Meciurile pe care le mai avem în această fază a campionatului le folosim efectiv pentru pregătirea play-off-ului. Nu ne interesează locul pe care îl vom ocupa la sfârșitul sezonului regulat, important este ca în acel moment să avem vârf de formă. Nici avantajul terenului propriu nu cred că garantează calificarea în fază semifinalelor. Am obținut medalia de bronz, de exemplu, în deplasare la Târgoviște. Prezența lui Wingate înseamnă un mare plus. Este o jucătoare care poate juca cu mare ușurință și pe poziția 4 si pe poziția 3”, ne-a declarat Dan Calancea.

Brandi Wingate s-a alăturat recent formației brașovene și a debutat deja în partida cu Universitatea. Americanca a avut 13 puncte și 4 recuperări în 24:28 minute, cu +15 eficiență. Jucătoarea de 27 de ani s-a alăturat Olimpiei CSU Brașov după ce în prima parte a sezonului a jucat în Cehia, la BLK Slavia Praga. Drumul invers l-a făcut Kristina Arsenic, care a părăsit Liga Națională pentru prima ligă cehă, unde joacă la KP Brno.

Formația pregătită de Dan Calancea mai are de disputat cinci partide în această fază a campionatului, patru dintre aceastea pe propriul teren. Primul meci va fi în 17 februarie, acasă cu FCC ICIM Arad.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!