Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleşeriu: „Tabela noastră a arătat ca un pom de Crăciun din cauza faulturilor”

Eduard Popa

Eduard Popa
21.05.2018

csu sibiu oradea fleseriu

CSU Sibiu a trecut de CSM CSU Oradea în meciul doi al semifinalei LNBM, scor 85-78. 

Antrenorul Sibiului, Dan Fleşeriu, s-a arătat mulţumit de prestaţia formaţiei sale în defensivă: 

"Un meci un pic mai bun al nostru în primele 25 de minute, atât cât ne-am putut apăra pentru că după aceea partea noastră de tabelă a arătat ca "pomul de Crăciun" şi băieţii au încetinit motoarele în apărare şi le-am dat ocazia să revină mult prea uşor. La pauza dintre sferturi şi la pauza mare le-am spus că nu contează rezultatul cât contează să-şi pună energia în apărare şi să ieşim cu capul sus din meci. A fost un meci bun şi din punct de vedere al atacului pentru că este clar că atunci când apărarea merge, merge şi atacul. Asta până la pauză, când cei de la Oradea au reuşit să ne anihileze de multe ori, dar şi noi am reuşit, la fel ca în primul meci să le dăm mingi uşoare.  Dacă nu erau acele mingi, poate că finalul era cu totul altfel."

Întrebat de modul în care a gândit partida, cu fundaşi mai înalţi, Dan Fleşeriu a răspuns:

"Se antreneazp foarte bine, m-a făcut să am încredere în el că va putea să facă faţă, şi faptul că trebuie să ne adaptăm la ce are Oradea. În lipsa lui Pasalic, joacă cu 2 oameni foarte mari, şi îmi era greu să îi am pe Laser şi pe Dragoste. Dar mă bucur că au dat rezultate, că Mirel a venit de pe bancă şi a fost agresiv şi sper să fie la fel."

Cât despre Chris Cooper, Fleşeriu a spus:

"S-a văzut foarte bine astăzi că suntem dependenţi de Cooper, şi nu de faulele lui,, dar ne trebuie ca Chris să fie în teren mereu. Trebuie să îl salvăm de faule şi să îl avem meciul următor. Se vede că la plus/minus avem nevoie de el, pentru că atunci când avem plus cu el în teren câştigăm, iar dacă avem minus cu el în teren atunci pierdem destul de rău."

Antrenorul Sibiului a vorbit şi despre prestaţia lui Tyler Laser:

„Da, a şi forţat un pic cam mult. L-au şi scăpat cei de la Oradea un pic, sunt convins că nu vor face la fel în meciurile de acasa.El e obişnuit să dea atât de multe puncte, nu e ceva neobişnuit. Mă bucur că ceilalţi l-au ajutat şi aici mă refer la Kinan şi la Chris, cu puncte multe. Dar vom avea nevoie de apărare, poate chiar la dublu cum au făcut-o astăzi la meciurile din Oradea.”

Fleşeriu speră ca seria să semene cu cea cu Mureşul de sezonul trecut:

„Da, să sperăm că seamănă cu sfertul cu Mureşul şi nu cu semifinala de anul trecut. Sper că vom avea ocazia să jucă, de la egal la egal şi să facem două jocuri bune. Contează bineînţeles să aducem seria înapoi la Sibiu şi vom da tot ce putem să reuşim asta.”

Fleşeriu nu crede însă în întoarcerea pe parchet în timp util a lui Marcel Davis:

„Încă nu are rezolvată problema, aşa că nu ştiu dacă va putea juca. Oricum, după ce a stat o săptămână nu cred că va fi disponibil de joc. Eu mi l-aş dor pentru că ne lipseşte un om care să pătrundă. Dar să vedem, şansele sunt foarte mici.”

După această victorie, CSU Sibiu a egalat scorul seriei la 1, care acum se va muta la Oradea, la Arena Antonio Alexe.

*foto: facebook CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!