Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Șansele sunt împărțite în mod egal între cele două echipe”

Bogdan Isailă, David Istrate

Bogdan Isailă, David Istrate
25.05.2019

Dan Fleșeriu: „Șansele sunt împărțite în mod egal între cele două echipe”

Duminică, 19 mai, formația antrenată de Dan Fleșeriu reușea să o învingă pe SCM Universitatea Craiova pentru a treia oară în patru confruntări și obținea calificarea în finala LNBM. Luni, 27 mai, la mai bine de o săptămână de la acel duel, BC CSU Sibiu va primi vizita lui CSM CSU Oradea în primul meci din ultimul act.

Cu această ocazie, Dan Fleșeriu a acceptat să ofere un interviu pentru Total Baschet, în care a vorbit despre încleștările care urmează între cele mai bune echipe din campionatul românesc.

Vine finala împotriva Oradiei, o echipă pe care o cunoașteți deja bine. Ați câștigat un trofeu împotriva lor anul acesta. Cum vedeți finala?

Da, indiferent ce meciuri s-au jucat în sezonul acesta una împotriva celeilalte, cred că o finală de campionat e cu totul altceva. Vor fi niște meciuri probabil foarte strânse și cu o intensitate, din punct de vedere fizic și psihic, extrem de mare. Șansele sunt împărțite în mod egal între cele două echipe.

Considerați că aveți un avantaj, cel puțin moral, după victoria din Cupă?

Nu știu dacă ăsta poate fi numit un avantaj. A fost un singur meci acolo și am câștigat pe finalul jocului. Vom face tot ce-i posibil să reușim mai multe meciuri ca și acela. În același timp, ei sunt campionii en-titre și vin aici să-și apere titlul așa că nu știu cine ar putea neapărat să aibă un avantaj moral și nu știu dacă lucrul ăsta va conta în cele din urmă.

Cât de important va fi să plecați cu 2-0 de-acasă? Anul trecut, în semifinale, Oradea a luat un meci aici și practic a reușit să rezolve calificarea acasă.

Nu vorbesc niciodată despre mai multe meciuri decât despre următorul meci pe care îl avem. Este foarte, foarte important să jucăm bine în primul meci, să reușim să îl și câștigăm, în urma unui joc bun, și abia atunci ne gândim la ce urmează în meciul doi.

I-am văzut pe băieți și părea că atmosfera este una foarte bună. Îi liniștește faptul că au câștigat deja un trofeu și nu au o presiune așa de mare?

Tot sezonul a fost o atmosferă foarte bună la echipă și așa este și acuma. Băieții nu sunt nici relaxați, nici încordați, nici speriați. Sunt doar foarte concentrați și dornici să joace bine, în primul rând. Dacă în tot sezonul am arătat că atunci când jucăm bine am reușit să și ieșim învingători. Atitudinea asta este cea corectă și sper că o să avem un plus de ambiție nu doar pentru că este finala ci pentru ca ceea ce am arătat tot sezonul să arătăm și acuma.

Cam unde credeți că s-ar putea face diferența între cele două echipe, știind că Oradea este o echip care joacă oarecum, mai așezat, iar Sibiul este o echipă căreia îi place mult jocul pe tranziție?

Astea sunt lucruri care s-au întâmplat de-a lungul anilor. Noi anul acesta avem o echipă care poate să joace bine și pe tranziție, poate să joace bine și pe atacuri poziționale și poate să se apere bine. Totuși, situația dintre cele două echipe este foarte echilibrată și meciurile din sezon au fost echilibrate. Cred că diferența se va face efectiv în concentrarea jucătorilor din fiecare meci și de găsirea unor soluții în teren și de pe bancă, în cursul fiecărui meci. Nu cred că va fi diferență foarte mare în niciunul dintre meciuri.

Randal Falker este la a treia finală consecutivă în Liga Națională. Vă așteptați de la el să aibă o motivație suplimentară, mai ales că pe primele trei le-a pierdut?

Avem mai mulți jucători care au toate motivele să fie extrem de implicați, motivați în finala asta. Și Hardy și-ar fi dorit să mai aibă cel puțin o finală alături de noi, și Pratt și-ar fi dorit și Chris. Așa a și declarat că vine înapoi să joace și să câștige o finală așa că sunt mulți dintre jucători care au o motivație în plus, nu doar Randal. Este adevărat, Randal, fiind la a treia finală, este extra motivat dar nu întotdeauna extra-motivația duce la lucruri bune. Câteodată te împiedică să faci ceea ce poți să faci. Mă aștept ca toți, mai ales jucătorii cu experiență mare, să evolueze foarte bine.

O ultimă întrebare e legată de barbă, v-ați lăsat barba. Ați făcut și un pariu cu băieții: dacă câștigă îi lăsați să vă dea barba jos, la final?

Nu, nu este niciun pariu. Nu știu încă ce se va întâmpla la final și nu cred că o să aibă un cuvânt de spus în câștigarea sau nu a finalei.

Prima confruntare dintre BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea va avea loc luni, 27 mai, de la ora 18:00, în direct la Digisport 4.

*foto: Adrian Bugariu/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!