Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Darrell Bowie, interviu cutremurător: „Îl urăsc! A vrut să mă omoare” (Video)

Eduard Popa

Eduard Popa
29.09.2018

darrell bowie interviu

Darrell Bowie, unul dintre cei doi baschetbaliști americani care a fost atacat la Brăila în noaptea de 14 spre 15 septembrie, a vorbit într-un pentru prima oară presei din România într-un interviu acordat celor de la Gazeta Sporturilor.

Bowie s-a întors vineri în țara sa natală, la Chicago. Înainte a vorbit despre experiența sa din România. El a povestit cu glas tremurând moment atacului din pub-ul în care se află alături de colegii săi:

"Nici acum nu înțeleg de ce ne-au atacat. Au sărit vreo 8-9 tipi pe noi. Nu le spusesem nimic, nu provocasem pe nimeni, nu a fost vorba despre nicio fată, cum am văzut că a apărut prin media. Doar colegul meu, Joseph, era cu o fată, dar nu era iubita lui, ci doar o prietenă foarte bună.”

„Abia ajunsesem în club, de vreo jumătate de oră. Eram în picioare, în zona toaletei. Acolo, un tip m-a împins brutal din spate. Era acel «Dasaev», dar atunci nu știam cine e. M-am întors și l-am îmbrâncit și eu. A zis ceva în românește, dar nu am înțeles. Oricum, nu erau scuze. M-a lovit cu pumnul, iar eu am ripostat la fel. Totul s-a petrecut extrem de repede. Nu mai știu când a apărut acel cuțit în mâna lui".

"A început să mă lovească, să mă taie, am simțit prima lovitură, în zona abdomenului, apoi celelalte. M-a înjunghiat în șapte, opt locuri. Peste tot! Pe față, pe gât, pe mâini, pe abdomen!".

Americanul nu s-a ferit deloc să își exprime sentimentele față de agresorul său:

"Simt doar ură! Ai vrut să mă omori, să mă desparți de fetița mea! Nu te plac, te urăsc! Îmi aduc aminte ce privire avea. Numai furie. De ce? Când un om te lovește cu cuțitul în stomac, în gât, e clar că vrea să te omoare. Nu vreau decât să sufere consecințele faptelor sale. Nu știu dacă am să cer daune materiale pentru ce a făcut, am să mă consult cu avocatul meu, să vedem ce decizie vom lua".

Cu toate acestea, Bowie nu le poartă pică românilor:

„Aici e locul în care am fost atacat, era să-mi pierd viața. Nu asta e părerea mea despre România. Am întâlnit oameni drăguți, amabili, săritori, gata să te ajute. Dar am avut ghinion să nimeresc într-o situație pe care n-aș fi crezut că o pot întâlni chiar eu. Și acasă, în Statele Unite, e multă violență. Dar nici în Milwaukee, unde m-am născut, nici în Chicago, unde ne-am mutat de vreo trei ani, nu am fost implicat în așa ceva. Am încercat să mă țin departe de probleme de acest gen", a spus Darrell Bowie, în interviul pentru gsp.ro.

Materialul video aici:

Mărturia cutremurătoare a lui Darrell Bowie: "Îl urăsc, a vrut să mă omoare!" from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

*foto: gsp.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!