Stiri Liga I Masculin

Deciziile Comisiei de Disciplină în urma incidentelor din cadrul partidelor CSU Galați - Știința București și Corona Brașov - Baschet Time București

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.02.2014

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Baschet s-a întrunit vineri, 21 februarie, într-o ședință în cadrul căreia s-au decis sancțiunile care trebuie aplicate în urma incidentelor din meciurile din Liga I Masculin dintre CSU Galați - CSU Știința București, respectiv Corona Brașov - Baschet Time București, disputate în data de 15 februarie. 

Redăm mai jos comunicatul redat pe site-ul oficial al Federației Române de Baschet: 

1. Incidentele petrecute la jocul de baschet dintre echipele CSU Galați și CSU Știința București (Liga I de Baschet Masculin), disputat în data de 15.02.2014, în Sala Sporturilor Dunărea Galati.

În cazul incidentelor petrecute în sala Dunărea Galați, Comisia de Disciplină a avut în vedere raportul arbitrului Dragoș Barbu și a comisarului Petre Măgureanu, și a hotărât următoarele:

-În conformitate cu art. 17.2, alin. a din Regulamentul de Disciplină al FR Baschet, penalizarea antrenorului Pricop Aurel cu amendă în cuantum de 150 de Euro și suspendarea pentru 1 (una) etapă.
-În conformitate cu art. 17.2, alin. a din Regulamentul de Disciplină al FR Baschet, penalizarea jucătorului Pricop Cristian cu amendă în cuantum de 150 de Euro și suspendarea pentru 1 (una) etapă.
-Se avertizează Clubul CSU Galați pentru deficiențe privind organizarea jocului și lipsa asigurării securității oficialilor jocului și a mijloacelor de transport cu care aceștia au făcut deplasarea. În caz de recidivă Clubul va fi sancționat cu retragerea dreptului de a organiza jocuri pe teren propriu.
-Conform art. 20 din Regulamentul de Disciplină sentința Comisiei de Disciplină poate fi atacată cu apel în termen de 48 de ore, trimițând un memoriu scris pe adresa FR Baschet și dovada plății taxei de apel în valoare de 300 Euro.

Antrenorul echipei din Galați, Aurel Pricop, a explicat pe larg pentru TotalBaschet ceea ce s-a întâmplat în partida cu Știința București.

2. Incidentele petrecute la jocul de baschet dintre echipele Phoenix Corona Brașov și CS Baschet Time București (Liga I de Baschet Masculin), disputat în data de 15.02.2014, în Sala Sporturilor D.P. Colibași Brașov.

În cazul incidentelor petrecute în Sala Sporturilor D.P. Colibași din Brașov, Comisia de Disciplină a avut în vedere raportul comisarului jocului, Zoltan Raduly și raportul arbitrului Traian Stoia și a hotărât următoarele:

-În conformitate cu art. 17.2, alin. a din Regulamentul de Disciplină al FR Baschet, penalizarea d-lui C. Bulai  cu amendă în cuantum de 150 de Euro și suspendarea pentru 3 (trei) etape.
-În conformitate cu art. 17.2, alin. a din Regulamentul de Disciplină al FR Baschet, penalizarea sportivului R. Găman cu amendă în cuantum de 150 de Euro și suspendarea pentru 3 (trei) etape.
-Conform art. 20 din Regulamentul de Disciplină sentința Comisiei de Disciplină poate fi atacată cu apel în termen de 48 de ore, trimițând un memoriu scris pe adresa FR Baschet și dovada plății taxei de apel în valoare de 300 Euro.

În urma deciziilor Comisiei de Disciplină, Corona Brașov a refuzat să joace duminică, 23 februarie, împotriva celor de la CSU Galați, pierzând prin forfait, 0-20. 

*Foto: Cosmin Iftode

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Vlad Voinescu :

    C'asa-i in tenis...
    Oare cind o sa vina vremuririle in care o sa vedem sanctiuni date si arbitrilor care fac ,,greseli,,.

    cu 10 ani în urmă (24.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!