Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dee Brown este noul conducător de joc al Asesoftului

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.08.2014

CSU Asesoft Ploiești și-a asigurat serviciile jucătorului american în vârstă de 29 de ani Daniel “Dee” Brown. Acesta a evoluat în sezonul trecut în Letonia pentru VEF Riga. Echipa din capitala țării baltice a pierdut finala campionatului Letonia în fața lui BK Ventspils.

Dee Brown măsoară 1.83 metri și este un jucător veritabil de poziția 1. În campionatul Letoniei, americanul a jucat 17 partide și a avut medii pe meci de 8.6 puncte, 3.3 recuperări și 4.6 pase decisive pentru 9.2 unități ale eficienței. Cel mai bun meci al lui Brown a avut loc în finala cu BK Ventspils, în meciul 4, când a terminat cu 22 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

În sezonul trecut, conducătorul de joc a evoluat și în EuroCup. Brown a bifat 10 prezențe în competiția europeană și a totalizat 12.2 puncte, 2.4 recuperări, 5.5 pase decisive și 1.3 intercepții pe meci. Tot alături de formația letonă, Dee Brown a jucat și în Liga VTB unde a prins 18 partide. Aici americanul a avut medii statistice de 10.9 puncte, 2.7 recuperări și 6.3 pase decisive pentru o eficiență de 11.7 unități.

Dee Brown a bifat echipe importante în cariera sa, atât în Europa cât și în NBA. Conducătorul de joc și-a început cariera de profesionist în 2006 când a semnat cu Utah Jazz. După un sezon petrecut în NBA, Brown a ajuns în Europa și a evoluat pentru Galatasaray. După un alt sezon acesta a revenit în NBA și a evoluat pentru Washington Wizards și Phoenix Suns. În Europa, Brown a mai jucat pentru Maccabi Tel Aviv, Air Avellino, Teramo Basket și Turk Telekom. În sezonul 20102-2011, Dee Brown a jucat pentru două formații mai exotice, Qingdao DoubleStar în China și Pirats de Quebradillas în Puerto Rico.

Dee Brown este al 7-lea străin pe care CSU Asesoft Ploiești se va baza pentru sezonul viitor. Americanul este singurul conducător de joc de mare valoare din actualul lot al campioanei României.

3 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    sa vedem
    Pare impresionant CV-ul. Sa speram ca ajuta echipa sa treaca de grupe! Cu Alhaji M. nu se aude nimic?

    cu 9 ani în urmă (08.08.2014) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    Hohooo
    Pare bun , așteptăm sa il vedem . Alhaji nu mai rămâne , se pare ca nu a mai fost dorit ... Pot sa spun ca si eu personal asteptam mai mult de la el in sezonul trecut .

    cu 9 ani în urmă (08.08.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    alhaji
    vi-a castigat meciul decisiv din finala...
    fara el n-ati mai fi castigat titlul.

    cu 9 ani în urmă (09.08.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!