Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul nou-promovatelor la Timişoara

David Istrate

David Istrate
06.03.2018

timba poli iasi

Etapa a XIX-a din sezonul regulat se deschide cu un meci între două dintre echipele aflate pe ultimele locuri ale campionatului. Cu toate acestea, ultimele schimbări survenite în cadrul clubului ieșean fac ca această confruntare să fie una interesantă.

În acest moment, CS Politehnica Iași se află pe penultimul loc, cu 2 victorii și 15 înfrângeri, în timp ce BC Timba Timișoara este vecină de clasament, cu doar două dueluri câștigate în plus. De asemenea, gazdele au câștigat și întâlnirea din turul campionatului cu scorul de 87-86. Atunci, nu mai puțin de 7 jucători au reușit să marcheze peste 10 puncte, 4 timișoreni și 3 ieșeni. Aceștia au fost: John Florveus (25 de puncte), Dejan Kovacevic (18 puncte), Pavle Reljic (13 puncte), Tiegbe Bamba (11 puncte), Michael Balogun (24 de puncte), Keely Jr. (15 puncte) și Jaleel Roberts (13 puncte).

Însă, în ultimele luni, au avut loc mai multe mutări în ambele loturi. De la BC Timba Timișoara au plecat John Florveus, Bogdan Popescu, Alon Sonenfeld, Thomas DeThaey, Tiegbe Bamba, Mladen Pavlovic și antrenorul Bogdan Murărescu, iar în locul lor au venit la echipă Andre Pierce, Goran Ostojic, Filip Dumic și Dan Ionescu pe post de tehnician. De partea cealaltă, oaspeții au renunțat la Michail Liapis, Michael Balogun și Dejan Bjelic, aducând mai mulți jucători precum: Terrell Lipkins, Jalen Jackson, Andrija Bojic, Tayloe Taylor sau Vladislav Solopa. De asemenea, locul antrenorului Ioannis Tsirogiannis a fost luat de Branko Jorovic, fost jucător la U-BT Cluj-Napoca și de Marcel Țenter, pe postul de coordonator sportiv.

În ultima etapă, BC Timba Timișoara a primit vizita liderului BC CSU Sibiu și s-a văzut înfrântă cu scorul de 111-86. Și adversarii lor au avut un meci dificil, pierdut la mare luptă după un meci cu BCM U Pitești.

Cel mai bun jucător al gazdelor este Pavle Reljic, cu medii de 18.3 puncte, 3.5 recuperări și 3.5 pase decisive. În schimb, la oaspeți, noul lider pare a fi Tayloe Taylor care are până acum 15.5 puncte, 5.3 recuperări și 8 pase decisive, în 4 partide disputate. De asemenea, jucătorul american a reușit un triple-double (15 puncte, 12 recuperări, 10 pase decisive) în victoria cu CS Phoenix Galați.

Duelul dintre BC Timba Timișoara și CS Politehnica Iași va avea loc miercuri, 7 februarie de la ora 17:00.

*foto: Eduard Merschi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!