Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo Știința reușește prima victorie din actualul sezon, pe terenul lui Athletic Constanța

Eduard Popa

Eduard Popa
20.01.2019

athletic constanta dinamo baschet

Dinamo Știința București a reușit prima victorie din acest sezon, scor 85-69, pe terenul celor de la Athletic Constanța, în prima etapă din Grupa Galbenă a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Dobrogenii au început meciul Lockhart, Oprean, Șerban, Berkelund și Andrieș, în timp ce Tudor Costescu i-a preferat pe Deloach, Kemp, Ioniță, Baker și Barro.

Partida a început sub semnul echilibrului, iar după reușita lui Brandon Lockheart, scorul arăta 12-11 pentru gazde. Cu toate acestea, dinamoviștii au avut o perioadă foarte bună pe restul primului sfert și până la finalul primelor 10 minute s-au impus cu un parțial de 17-3 (28-15). „Forcing-ul” oaspeților a continuat și în al doilea sfert, început cu un run de 7-2, care a dus scorul la 35-17, după coșul de 3 al lui Modestas Kumpys, recent întors după o accidentare. În cele din urmă constănțenii s-au regrupat, au marcat opt puncte consecutive prin Andrieș, Oprean și noul transfer Nicu Ciucă (ex – CN Aurel Vlaicu) și au redus diferența la 10 puncte. A urmat o perioadă echilibrată, iar la pauză oaspeții aveau un avantaj de 8 puncte, scor 46-38.

Dinamo a început furibund sfertul al treilea, cu opt puncte consecutive, semnate Baker și Deloach, dar constănțenii au răspuns și grație unui efort colectiv au redus diferența chiar și la 3 puncte (53-56). Modestas Kumpys a reușit însă un coș pe finalul sfertului trei care i-a asigurat liniștea lui Tudor Costescu. Astfel, sfertul 4 a fost unul în care Dinamo a dominat, cu Michael Deloach în prim plan. Ousmane Barro a semnat ultimele 4 puncte ale partidei, iar dinamoviștii au câștigat în cele din urmă la o diferență destul de mare, scor 85-69.

Alin Andrieș a înscris 16 puncte cu 7 recuperări pentru constănțeni, Brandon Lockhart a marcat 12 puncte și Samuel Berkelund 11. De partea cealaltă, Justin Baker a înregistrat un double-double, cu 19 puncte și 11 recuperări, Michael Deloach a avut 17 puncte cu 7 recuperări, Modestas Kumpys 13 punte și Ousmane Barro 12 puncte și 8 recuperări.

Etapa viitoare Athletic Constanța va găzdui Steaua, în timp ce Dinamo Știința va primi vizita celor de la CSM Mediaș.

*foto: Sabin Malisevschi / facebook Dinamo Știința Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!