Stiri

Dirk Nowitzki, al șaselea care ajunge la 50.000 de minute jucate în NBA

David Istrate

David Istrate
07.02.2018

Un nou meci, o nouă performanță istorică pentru Dirk Nowitzki. Singurul european care a câștigat titlul de MVP a jucat 25 de minute în înfrângerea suferită pe terenul lui LA Clippers și astfel a devenit doar al 6-lea jucător din istoria NBA care depășește borna celor 50.000 de minute jucate. El a realizat acest lucru jucând cu un tricou de joc pe care îi era scris greșit numele „Nowitkzi”.

dirk nowitzki recorduri nba

Fără discuție, Dirk Nowitzki este unul dintre cei mai buni europeni care au jucat vreodată în NBA. Aflat acum în al 20-lea sezon alături de Dallas Mavericks, sportivul de 2.13 metri a realizat de-a lungul carierei sale numeroase performanțe uluitoare. Pe lângă faptul că este singurul jucător din Europa care a câștigat titlul de MVP, Nowitzki a fost selectat de 13 ori în All Star Game și de 4 ori în prima echipă a sezonului. De asemenea, la finalul sezonului 2010-2011, superstarul german a reușit să câștige campionatul în fața lui Miami Heat, fiind numit cel mai bun jucător al finalei. În plus, Nowitzki face parte din grupul celor 7 jucători care au înscris mai mult de 30.000 de puncte în NBA.

Luni seara, în Staples Center din Los Angeles, Dallas Mavericks a întâlnit-o pe LA Clippers într-un meci foarte important pentru gazde, care aveau nevoie de o victorie. Prin urmare, elevii lui Doc Rivers au preluat rapid conducerea și după primul sfert aveau 32-28. Această diferență s-a menținut și în cel de-al doilea act și astfel, meciul a rămas sub semnul echilibrului, dovadă fiind tabela, care la pauză arăta un avantaj de 3 puncte pentru gazde.

Însă după revenirea de la vestiare, oaspeții au abordat jocul mult mai curajos și cu o apărare foarte bună au reușit să își anihileze adversarii. Astfel, Mavericks a trecut la conducere și s-a menținut acolo până la jumătatea ultimului sfert. Cu 5 minute înainte de final, Wesley Matthews a marcat două puncte care au asigurat un avantaj de 10 lungimi pentru echipa din Texas. Însă acestea aveau să fie ultimele puncte marcate de Dallas, care nu a mai reușit să își păstreze concentrarea până la final. LA Clippers a revenit printr-un run de 13-0 și după un coș marcat în ultima secundă de noul-venit Avery Bradley, s-a consemnat victoria gazdelor.

Cel mai bun marcator al lui Clippers a fost italianul Danilo Gallinari, care a terminat partida cu 28 de puncte și 5 recuperări. El a fost urmat de Tobias Harris cu 19 puncte și de Lou Williams cu 15 puncte, 4 recuperări și 8 pase decisive.

De partea cealaltă, Wesley Matthews s-a remarcat cu 23 de puncte și 5 pase decisive, în timp ce Dirk Nowitzki a marcat 12 puncte, la care a adăugat 6 recuperări.

Cele 25 de minute petrecute pe teren de Nowitzki l-au făcut pe acesta să ajungă la 50.018 minute în NBA, devenind al 6-lea jucător care atinge această performanță după Kareem Abdul-Jabaar, Karl Malone, Elvin Hayes, Jason Kidd și Kevin Garnett. La vârsta de 39 de ani, legenda lui Mavericks adună în medie 12.1 puncte și 5.6 recuperări în 24.9 minute pe meci. Prin urmare, partida pe care Dallas Mavericks a disputat-o împotriva lui LA Clippers a consemnat un alt moment de excepție care nu face altceva decât să confirme faptul că Dirk Nowitzki are una dintre cele mai extraordinare cariere din istoria NBA.

*foto – USA Today 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!