Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Doi jucători noi pentru Steaua EximBank

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.01.2014

Steaua CSM EximBank a anunțat prin intermediul site-ului oficial că, americanii Greg Mangano și Brian Mills sunt noile transferuri ale clubului bucureștean.

Greg Mangano (foto stânga) are 24 de ani, măsoară 2.08 m, cântărește 109 de kg și evoluează pe postul de pivot. Baschetbalistul american a evoluat o scurtă perioadă de timp a acestui sezon în Germania, la Ratiopharm Ulm. Greg a evoluat în S.U.A pentru echipa colegiului Yale, fiind cel mai bun sportiv all-time al ligii din punct de vedere al capacelor, cu 213 reușite în cele 4 sezoane. De asemenea, pivoul a jucat pentru echipa națională universitară a Americii la Jocurile Mondiale Universitare de la Shenzen, China, acolo unde a avut medii de 3.2 puncte, 3.2 recuperări, în 11.3 minute petrecute pe parchet. 

Primul contact cu o echipă din Europa pentru jucătorul de peste ocean s-a consemnat în 2012, atunci când acesta a semnat cu Antalya BB în Turcia, urmând ca apoi să ajungă în liga a 2-a din Spania, la Forca Leida, unde a acumulat medii de 9.0 puncte, 5.1 recuperări, 0.6 capace, 0.3 pase decisive, totul în 19.1 minute pe meci. 

Brian Mills (foto dreapta), extrema de 25 de ani, măsoară 2.03 m și cântărește 92 de kg. În S.U.A, Brian a evoluat pentru echipa colegiului Mercer, acolo unde în 33 de meciuri, a avut medii de 16.0 puncte, 6.3 recuperări și 1.0 pase decisive. Apoi, în sezonul 2011-2012, americanul a ajuns în Portugalia, la Lusitatia, bifând 28 de meciuri pentru aceștia, timp în care a avut din nou medii foarte bune, cu 14.9 puncte pe partidă, 6.6 recuperări, respectiv 1.4 assisturi. 

Noua achiziție a Stelei a evoluat ultima dată în campionatul Islandei la Stjarnan. Pentru aceștia, Mills a evoluat în 34 de partide, având medii de 17.0 puncte, 8.8 recuperări, 1.6 pase decisive, 2.1 capace, 2.3 mingi pierdute și 21.6 de unități la eficiență, totul în 31.1 minute petrecute pe parchet. Și din punct de vedere al procentajelor, cifrele americanului arată destul de bine, acesta având 58.5% de la 2 puncte, 41.7% de la mare distanță și 74.4% de la linia de pedeapsă.

Primul meci oficial al Stelei în 2014 se va juca în 18 ianuarie, pe terenul celor de la Timba Timișoara. 

*Foto: usab.com/mercercluster.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!