Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: “Mă bucur că am câștigat, dar e un sezon cu final nefericit”

Marius Petri

Marius Petri
05.04.2014

BC Timișoara a încheiat stagiunea 2013/2014 cu un succes pe teren propriu contra celor de la Gaz Metan Mediaș, scor 91-79. După un meci echilibrat, bănățenii s-au impus în ultimul sfert, când medieșenii nu au reușit să își mențină luciditatea în atac. La finalul meciului, Dragan Petricevic s-a declarat fericit de rezultatul final, însă nemulțumit de poziția pe care echipa sa a încheiat sezonul:

“Mă bucur că am terminat sezonul cu o victorie în fața propriilor suporteri, însă e un sezon cu un final nefericit în ceea ce privește intrarea în play-off, obiectivul principal. Au fost multe meciuri interesante, consider că am avut avut un sezon în care am oferit și multe meciuri bune, dar insuficient de multe victorii pentru a merge în play-off. Nu cred că această ultimă victorie acasă poate să șteargă toată nefericirea cauzată de faptul că nu suntem acolo unde consider eu că ar trebui să fim și unde sunt convins că vom fi în sezonul viitor. E important că am încheiat cu un succes, puteam să terminăm cu o înfrângere deoarece Mediașul a jucat bine. Chiar dacă au lipsit câțiva jucători, ei au în continuare un număr mare de baschetbaliști de calitate.

La noi s-a simțit că am jucat crispat, ca în alte multe meciuri din acest sezon. Pe final am reușit să facem exact ce ne-am propus în ultima săptămână, să jucăm foarte mult pe tranziție și să-i alergăm foarte mult. Știam că Mediașul a jucat și miercuri un meci de campionat foarte disputat timp de aproape 40 de minute, victoria celor de la Cluj s-a decis în ultimele minute. Asta a fost ideea noastră, dar în primele două sferturi sau chiar primele 30 de minute nu am reușit să impunem ritmul de joc.”

Antrenorul bosniac și-a exprimat opinia și în legătură cu planurile de viitor la formația alb-violetă, afirmând că urmează să analizeze evoluția echipei în acest sezon, după care să ia decizii:

“Înafară de jucătorii aflați sub contract, vom discuta cu toți ceilalți săptămâna viitoare. Avem timp foarte mult la dispoziție ca să ne gândim, nu trebuie să luăm decizii la cald, e mai bine să dăm acum tuturor două zile să se odihnească. În orice caz, eu personal nu voi lua nicio decizie nici săptămâna viitoare. Clubul mi-a dat undă verde în ceea ce privește alcătuirea lotului și vreau să analizez foarte bine acest sezon și aportul fiecăruia, chiar dacă unii au fost aici tot sezonul și alții mai puțin. Pe urmă, undeva la mijlocul lunii aprilie, după ce voi trage primele concluzii, atunci am să ma gândesc ce jucători trebuie să rămână și ce piață trebuie să atacăm.

Eu voi urmări și echipa U20 care va juca turneu final. Acolo sunt câțiva jucători care vor face joncțiunea cu prima echipă pe viitor, cum ar fi Vlad Szekely, Raul Covaciu, Georgian Păun și nu numai, așa că acei jucători trebuie să lucreze. Una dintre rețetele succesului baschetului ex-iugoslav a însemnat și munca în postsezon, când e loc de antrenamente individuale, mai ales jucătorii tineri trebuie să progreseze individual.”

Cu un bilanț de 12 victorii și 14 înfrângeri, BC Timișoara a încheiat sezonul regulat pe poziția a X-a, acumulând 38 de puncte.

*foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!