Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: “Nu e calm, ci echilibru la nivelul clubului”

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
07.03.2014

Sâmbătă de la ora 17:15 BC Timișoara va primi vizita celor de la U Cluj. În prefața acestui meci, Dragan Petricevic, antrenorul bănățenilor a declarat că obiectivul echipei sale rămâne victoria și în ciuda locului din clasament, nu îi va lăsa pe jucători să se complacă în postura de pierzători

”Toți suntem conștienți că singurul și unicul obiectiv, pe care trebuie să-l avem mereu, e victoria. Dar de data asta pentru un motiv mai special, ca și club și ca spirit, pe care vrem să-l transmitem către jucătorii de la echipă și viitorii jucători care vor veni, e că noi nu vrem să ne obișnuim cu înfrângerile. Suntem conștienți că jocul echipei a crescut, dar acest lucru nu se vede prin rezultat. Niciodată nu vom transmite nici jucătorilor, nici între noi, că o înfrângere onorabilă e un succes și nu o să ne felicităm unii pe alții că am pierdut la o diferență mică. Asta va însemna că nu înțelegem nimic din cuvântul Timișoara, pentru noi spiritul Timișoarei poate să înțeleagă înfrângerea dar nu trebuie să se obișnuiască cu această idee, trebuie să creăm în continuare gândul că suntem învingători. Chiar dacă terminăm sezonul sub un obiectiv propus, noi putem să creionăm ceva pentru sezonul viitor și, dacă nimic altceva, să rămânem cu ideea că putem învinge în continuare. Nu să ne plângem. Nici să facem o dramă”

Antrenorul timișorenilor a declarat că presiunea de la echipă este dată chiar de dorința de victorie a tuturor celor implicați la club și a vorbit despre perspectivele sezonul viitor.

”Sigur, nu debordăm de optimism și fericire, există multă apăsare, foarte multă supărare, dezamăgire. Eu personal sunt dezamăgit  că nu am reușit să urc echipa câteva poziții în plus, dar cu toții suntem conștienți că trebuie să continuăm. Cu siguranță există un motiv de bucurie în această tristețe a jucătorilor, înseamnă că ne pasă, atunci când avem jucători foarte afectați de înfrângere. Presiune există în continuare, noi ne-o creăm singuri, nu  avem acea presiune exterioară, noi pur și simplu dorim singuri să câștigăm. Nu e un calm, ci un echilibru la nivelul clubului, conducere, staff, jucători, avem un scop comun și pentru sezonul următor. Dacă o vom avea un sezon mai puțin reușit, nu trebuie să uităm că în ultimele câteva luni de zile am reușit totuși să mai trezim ceva mișcare în jurul nostru și cu siguranță dacă pregătim bine sezonul următor, vom avea rezultate mult mai bune. Ca să pregătim foarte bine, trebuie mai întâi să ducem la final acest sezon într-o manieră serioasă”

La întrebarea referitoare la jucătorii pe care se va putea baza sezonul următor, Petricevic a spus că deocamdată e prea devreme pentru acestă discuție, toți jucătorii având încă șansa de a-și demonstra valoarea, dar că singurul cu contract semnat este Nikola Vasojevic.

”E mult prea devreme de vorbit despre care au sau nu au contracte. Vasojevic are contract pentru sezonul următor, la toți ceilalți le expiră contractele, dar în primul rând noi între noi la club nu am discutat despre componența din sezonul următor, ar fi multe prea neserios să discutăm despre orice jucător, fiecare are șansa lui să demonstreze că merită să rămână la această echipă”

În acest moment BC Timişoara se află pe poziţia a 10-a, la 3 puncte de ocupanta locului 8.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gabi30us :

    Vorbe frumoase
    Sa avem rezultate mult mai bune in sezonul viitor nu e greu din moment ce acum suntem langa TIMBA,mai rau de atat nu se poate decat sa retrogradam.Diferenta de buget intre BCM Timba nu justifica locurile invecinate pe care suntem.Presiune e la toate echipele, diferenta e ca noi am dvenit ciuca batailor.Mereu traim cu speranta , la anul o sa fie mai bine si asta se transforma in ,,la anul si la multi ani".Echipa asta a fost croita prost de la inceput de dl.Costescu si carpita cam la fel de prost de dl.Petricevic.
    Era bine daca aveam contract semnat cu Jovanovic nu cu Vasoevic care ocupa degeaba un loc de strain, Lee ii da clasa dar freaca banca de rezerve.

    cu 10 ani în urmă (07.03.2014) Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    Vasojevic
    Nici pe mine nu prea mă liniștește că Vasojevic e certitudine pentru anul viitor. Începe să se mărească din ce în ce mai mult distanța dintre declarații și realitate, dintre dorința de victorie și modul în care joacă echipa.

    cu 10 ani în urmă (07.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Teribil!
    Nu ma asteptam. Sunt socat! Dintre toti, tocmai Vasojevic! Nu am nimic cu el, e chiar ok, dar parca...Totusi, chiar Vasojevic?! E clar, suntem in Twin Peaks sau X Files. Ne meritam soarta. Clubul asta se comporta iresponsabil.

    cu 10 ani în urmă (08.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!