Stiri

Dragan Petricevic, debut cu dreptul în Egipt

Eduard Popa

Eduard Popa
22.10.2018

Plecat în Egipt să antreneze campioana en-titre la baschet masculin, Alexandria Sporting Club, Dragan Petricevic a debutat cu dreptul în Liga Mortabet. Antrenorul acvilelor a înregistrat trei victorii convingătoare în primele trei jocuri oficiale din campionat.

Deși a fost foarte aproape de o revenire la BC Timișoara, fiind ofertat de președintele secției de baschet Ilie Trițoiu însă ulterior conducerea clubul s-a împotrivit aducerii sale, Petricevic a ajuns în Egipt la campioana en-titre. Alături de Alexandria Sporting Club, tehnicianul român a obținut trei victorii consecutive în primele trei jocuri oficiale 77-50 cu HOC, 79-65 cu Olympi respectiv 74-57 cu Insurance. 

Conform regulilor din Egipt, la fiecare meci de seniori echipele trebuie să se prezinte cu o formație de U16 care la rândul ei susține un meci oficial împotriva echipei adversarului de U16. Pentru fiecare victorie la seniori se primesc 3 puncte, iar pentru o victorie la U16 se adaugă 2 puncte care se adaugă la clasamentul final. Astfel cluburile sunt interesate să investească în nivelul juvenil deoarece acest aspect contează la alcătuirea clasamentului final. 

Alexandria Sporting Club a mai evoluat, la începutul lunii, în Liga Campionilor țărilor Arabe acolo unde a cedat în sferturile de finală împotriva formației Ittihad din Egipt, grupare care în final și-a adjudecat competiția. În acest campionat au mai evoluat Will Solomon (ex- Fenerbahce, Macabi și Efes Pilsen), Walter Hodge (ex- Laboral Kutxa, Zenit St. Petersburg, Cantu) Chris Johnson (ex-Cedevita Zagreb) sau Ramon Gallovey (ex- Varese, Frankfurst, Ted Ankara). Alexandria a fost singura echipă cu un străin în componență.

Pentru Dragan Petricevic, până la reunirea acvilelor din noiembrie, urmează cinci meciuri oficiale ce vor împărți Liga din Egipt în două grupe, primele 8 echipe respectiv locurile 9-16. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!