Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duel între BC Mureș și "U"-BT Mobitelco pentru medalia de bronz

Paul Olar

Paul Olar
30.05.2014

Finala Mică

Sâmbătă, 31 mai, ora 18:00

Sala Sporturilor din Târgu-Mureș

Fișa meciului  

BC Mureș Târgu-Mureș și "U"-BT Mobitelco se luptă pentru medalia de bronz, în finala mică a Ligii Naționale de baschet masculin. Prima confruntare este programată sâmbătă, 31 mai, cu începere de la ora 18:00.

Afectată de probleme de efectiv, gruparea lui Srecko Sekulovic a cedat în semifinala cu Oradea. Bihorenii s-au impus cu 3-0 la general, după ce au repurtat următoarele rezultate:  80-74 și 90-74 la Arena "Antonio Alexe", respectiv 90-100 în "Junglă". Dintre aceste trei jocuri, Goran Martinic a evoluat doar în ultimul, așa că muntenegreanul este pregătit să își ajute echipa în luptă.

Dacă mureșenii nu au emis pretenții în turul anterior, nu același lucru se poate spune și despre "U"-BT Mobitelco. Clujenii au înfruntat pe CSU Ploiești, într-o serie aprigă, decisă în cinci partide. Deși s-au apropiat la finalul sfertului trei la distanță de o singură posesie, Silvășan și compania s-au recunoscut învinși, scor 77-68.

Revenind la duelul BC Mureș vs "U"-BT, trebuie precizat faptul că amfitrionii de mâine s-au impus în ambele etape din sezonul regulat. Totuși, se anunță o încleștare echilibrată, lucru dedus din raportul meciurilor directe: În ultimii nouă ani, combatantele și-au măsurat forțele de 29 de ori, elevii lui Bobo Pintea ieșind triumfători de 15 ori.

Chiar și așa, Mobitelco întâmpină dificultăți când evoluează cu Mureșul, ultimul succes "alb-negru" fiind consemnat în 2012. Seria din finala mică se va juca după sistemul cel mai bun din trei, iar Jucan și compania beneficiază de avantajul terenului propriu grație poziției superioare din clasament.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!