Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Elisabeta Lipă: „FRB este obligată să medieze cazul ivit la Alba Iulia”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
21.03.2016

Elisabeta Lipă alături de Gabriela Szabo / Foto: Răzvan Păsărică 

Situația de la Alba Iulia, unde președintele clubului și-a amenințat propria jucătoare cu plângerea penală, crează tot mai multe reacții în lumea sportului românesc după ce problema a ajuns pe masa ambasadorului SUA din România.

Cunoscând situația ivită, ministerul sportului este de părere că situația a ajuns mult prea departe. Conform opiniei Elisabetei Lipă, cazul trebuia până acum să fie aplanat de către Federația Română de Baschet. 

Este treaba Federației Române de Baschet să se sesizeze. Este obligată prima și prima dată să medieze, să rezolve această problemă de la Alba Iulia. Cazul a ajuns la Ambasada Statelor Unite ale Americii, însă este o problemă ce s-a întâmplat la noi, suntem sub jurisdicția Federației Române de Baschet.

Această entitate trebuie să se implice și să verifice cum s-a purtat și ce a făcut președintele respectiv. Nu mi se pare corect să se ajungă atât de departe, să anunțăm ambasada, consulatele. Problema trebuie rezolvată la nivel de Federație, club și sportivă.

Referitor la structura sportivă, Lipă este de părere că dacă FRB nu va reuși în medierea problemei se va ajunge la ministrul educației, Adrian Curaj.

CSU Alba Iulia, este un club sportiv universitar, sub autoritatea Ministerului Educației, nu este la Ministerul Sportului. Aici e problema. Federația Română de Baschet este obligată să ofere un răspuns pe marginea acestui subiect. Dacă Federația nu reușește medierea problema, atunci se va ajunge la ministrul educației. Sunt mulți pași de făcut până la consulat. 

În orice caz este o situație internă. Nu consulatul a adus-o în țară, ci clubul și a înregistrat-o la Federația Română de Baschet, unde s-a plătit o taxă. 

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe justplay :

    ???
    Pe cine naiba intereseaza subiectul?
    Pe nimeni! Cu siguranță!
    In afara desteptului care a scris superba stire!
    Ce legatura are Federația intr-un conflict intre un club si o jucatoare? Ca a primit o taxa pentru legitimarea unei jucatoare? Si?
    Mi se par stupide astfel de stiri si nu as fi scris nimic, doar ca m-a enervat teribil Madame Lupă cu aversiunea fata de baschet in chestiunea intonarii imnului! Se dovedește inca o data ca nu ne iubeste si nu ar trebui sa ii dam satisfactie implicand-o.
    Sau total baschetul se alatura ei?
    Dezgustator oricum

    cu 8 ani în urmă (21.03.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      Licheaua de Duma
      Normal că interrsează subiectul și pe ministru când se ajunge la sperietoarea mondiala pentru politicienii rromani, recte ambasada SUA, ce să facă? Să mângâie pe chelie gnomu' ăsta pastilat? Băh, ăia de la Târgoviște au dat țepe salariale cu stil, măcar au comunicat profesionist, au mai negociat puțin, au mai avut o pilă la federație, au știut să iasă dintr-un kkt mai mare. In schimb, neofitu' ăsta, încet la minte ca orice ardelean care se respectă, crede că dă țepe americanilor. Pariu că va deveni persona non-grata la FRB dacă nu plătește? Ori zboară de acolo, nu se mânjește Ministerul Educației cu un asemenea guraliv prost ce se crede zmeu. E grav că are susținători. Intreb și eu, el și-a luat leafa când nu le-a plătit? Mai ales că Abel și-a rupt picioarele jucând la Alba, ar trebui să aibă măscăriciu' ăsta un pic de considerație. Da' el, nu, se crede Batman, crede că el a dus echipa în finală nu fraierele alea ce aleargă 40 de minute. De asta suntem încă în rigolă ca nație, personaje ca Duma încep să devină etalon.

      cu 8 ani în urmă (21.03.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!