Stiri

Emanuel Cățe, candidat la premiul de „Cel mai bun tânăr” din Champions League

David Istrate

David Istrate
21.03.2019

România nu parcurge o perioadă foarte bună din punct de vedere al autohtonilor care evoluează în străinătate. Printre puținii jucători români care nu joacă în campionatul românesc se află și Emanuel Cățe, liderul naționalei României.

Acesta a fost format la clubul de juniori al lui Real Madrid, reușind să câștige Euroliga destinată echipelor de juniori. În 2015, Emanuel Cățe și-a început cariera profesionistă la Real Betis, echipă pentru care a evoluat timp de două sezoane. Anul trecut, internaționalul român a trecut la CB Prat Juventud, urmând ca în acest sezon să facă pasul spre prima ligă spaniolă. În vara lui 2018, Cățe a semnat cu UCAM Murcia, echipă alături de care a evoluat atât în liga ACB cât și în Basketball Champions League.

Dacă în campionatul intern, Murcia nu se află într-o situație foarte bună, în schimb în competiția europeană, formația spaniolă a avut un parcurs excelent. La început, UCAM Murcia a fost repartizată în grupa A alături de Banvit, Nizhny Novgorod, Le Mans, Sidigas Avellino, Ventspils, Anwil și MHP Riesen Ludwigsburg. Cățe și compania au reușit să câștige 13 meciuri, pierzând o singură dată și astfel, s-au clasat pe prima poziție.

Având un moral foarte bun, UCAM Murcia urma să se înfrunte cu Antwerp Giants în optimile Champions League. În deplasare, echipa spaniolă a fost înfrântă de către Antwerp cu scorul de 75-67. În retur, Murcia a revenit și a învins însă diferența a fost de doar un punct, prin urmare aceasta a pierdut calificarea în sferturile competiției. Cu toate acestea, fanii Murciei au motive de bucurie și la fel avem și noi.

Emanuel Cățe, sportiv ce a avut prestații solide pe întreaga durată a competiției, a fost nominalizat la titlul de „Cel mai bun tânăr” din Champions League. De-a lungul sezonului, pivotul de 21 de ani a avut medii de 7.3 puncte și 5.3 recuperări în 18.2 minute de joc. De asemenea, Cățe are un procentaj de 62.2% la aruncările din acțiune și adună în medie 1.3 capace. Iată cum este descris pe site-ul oficial al competiției europene:

Cățe știe exact ce poate face și ce nu poate face și excelează în lucrurile pe care le poate face. Românul a învățat foarte multe pe vremea când era junior la Real Madrid, reușind să câștige titlul ANGT în 2015, adunând 11 puncte, 8 recuperări și 8 capace în finală (jucând alături de Luka Doncic). Un alt punct forte al lui Cățe este eficiența sa și faptul că are un joc de picioare foarte bun în jurul coșului. Cățe s-a dezvoltat jucând mai mult pentru Murcia și a arătat de-a lungul sezonului că va fi în curând o forță de luat în seamă.”

Pe lângă Emi Cățe, ceilalți nominalizați sunt Tamir Blatt (10.9 puncte, 7.1 pase decisive), Gytis Masiulis (6.8 puncte, 3.1 recuperări), Sehmus Hazer (7.5 puncte, 1.4 pase decisive), Antonios Koniaris (5.7 puncte, 2.2 pase decisive) și Luka Samanic (8.2 puncte, 5 recuperări).

*foto: championsleague.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hony :

    Felicitari!
    Asta este o stire pe care ar trebui sa o vedem la TV, pe toate canalele.

    cu 4 ani în urmă (22.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!