Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia și Gaz Metan trag cortina peste 2014 cu un duel direct

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.12.2014

LNBM

Etapa 13

Marți, 23 decembrie - Ora 19:00

Sala Sporturilor Târgu Jiu

5-6 Fișa meciului 5-6

În ultima etapă a turului din Liga Națională de Baschet Masculin, Energia Târgu Jiu primește pe teren propriu vizita ardelenilor de la Gaz Metan Mediaș. Într-o zi în care în LNBM se dispută 5 partide, duelul dintre gorjeni și sibieni va începe la ora 19:00. 

Atât Energia, cât și Gaz Metan au fost învinse în runda precedentă disputată în weekend, ambele pierzând în fața unor contracandidate în lupta pentru locurile de play-off. Elevii lui Antonis Constantinides au cedat la Târgu Mureș pe terenul celor de la Baschet Club, scor 62-83, ajungând astfel la cel de-al treilea meci consecutiv pe care îl pierd la cel puțin 20 de puncte diferență. De cealaltă parte, după ce au reușit să le furnizeze în urmă cu 2 runde prima înfrângere stagională celor de la Steaua, Gaz Metan Mediaș s-a înclinat surprinzător în propriul fief în fața celor de la Timba Timișoara, scor 64-86. 

La prima vedere, formația din Târgu Jiu pornește cu prima șansă în acest meci cu trupa pregătită de Ovidiu Teleabă, având în vedere avantajul terenului propriu, lotul mai valoros decât al adversarilor, dar și dorința de a stopa o serie de eșecuri usturătoare. Totuși, medieșenii au demonstrat că pot produce atât surprize plăcute, cât și neplăcute, fiind una dintre cele mai inconstante echipe din campionat. 

Confruntarea este de asemenea extrem de importantă pentru ambele combatante. Înaintea meciului de mâine seară, ambele formații se află exact sub linia care nu asigură participarea în play-off. Energia Târgu Jiu este pe 9, în timp ce Mediașul pe 10, cu câte 16 puncte fiecare și un bilanț de 5 meciuri câștigate și 6 pierdute. În aceeași situație se află și BC Timișoara, U-BT Cluj, respectiv BC Mureș. Având în vedere faptul că U-BT și BC Mureș au meci direct la Cluj-Napoca, respectiv BC Timișoara dă piept cu un CSU Sibiu în formă, echipa care va câștiga dintre Energia și Gaz Metan va termina turul în primele 8 formații ale campionatului. 

În altă ordine de idei, grupările din Târgu Jiu și Mediaș se vor întâlni marți pentru a 19-a oară în istorie. Până în prezent, 12 dintre dispute le-au revenit ardelenilor, în timp ce oltenii au câștigat de 6 ori. În ediția precedentă de LNBM, ambele meciuri au fost adjudecate de Energia, 81-76 la Mediaș, respectiv 81-71 în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.ro)

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    clasament
    La sectiunea clasament de pe site-ul vostru, Energia este pe 7. In comentariu se spune ca este pe 9. Cum e corect?

    cu 9 ani în urmă (22.12.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!