Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Rovinari învinge pe Gaz Metan Mediaș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.02.2014

81-71

Energia Rovinari și-a fructificat avantajul terenului propriu în partida jucată cu Gaz Metan Mediaș, care a contat pentru etapa a XIX-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Formația gorjeană și adjudecat victoria în repriza secundă, la final scorul fiind 81-71.

Componența celor două formații în startul partidei a fost următoarea:

Energia: Giordan Watson, Porter Troupe, Louis Darby, Nemanja Milosevic și Ermin Jazvin

Gaz Metan: Kyle Shiloh, Tudor Dumitrescu, Slavisa Bogavac, Bojan Radetic și Augustine Okosun

Partida a fost începută mai de echipa vizitatoare care după nici 4 minute de joc avea un avans de 7 puncte, după jocul bun de afară a lui Radetic și Dumitrescu. Gazdele nu s-au încălzit nici măcar după a doua jumătate a sfertului inaugural când Gaz Metan punea cea mai diferență pe tabelă, de 10 puncte după o triplă a aceluiași Bojan Radetic. Din acel moment lucrurile se schimbă radical iar în ultimele 3 minute și jumătate ale actului, Energia nu mai primește și egalează ostilităţile la 16 după primele 10 minute de joc. Sfertul secund a fost oarecum o copie al primului doar că rolurile au fost inversate. Echipa condusă de Florin Nini a condus în prima parte din sfertul, nu la fel de clar cum a făcut Gazul în primul act iar oaspeții au revenit în ultimele minute. Cu un parțial de 10-2, Gaz Metan Mediaș intra la cabine în avantaj după tripla lui Tudor Dumitrescu, scor 35-37.

Repriza secundă a fost una în care echipa gazdă și impus foarte clar punctul de vedere. După nici 3 minute din sfertul trei, Energia trecea la conducere, la 7 lungimi. Din acel moment jocul a avut un singur scenariu, echipa oaspete alergând după adversarii, nici o dată nereușind să egaleze însă. Totuși în finalul sfertului 3 Radetic mai marchează încă o dată de la distanță și duce scorul la 60-56, după care Florin Nini cere imediat time-out. Sfertul 4 a început de la scorul 62-56. Sfertul 4 nu a făcut altceva decât să confirme victoria gazdelor. Echipa din Mediaș nu a reușit să se apropie la o diferență mai mică de 5 puncte. După 40 de minute tabela arăta, 81-71.

Cel mai bun jucător al partidei a fost Nemanja Milosevic. Noul venitul din tabăra oltenilor a încheiat partida 24 de puncte și 11 recuperări.

De la oaspeți fundașul Kyle Shiloh a fost vioara întâi cu 15 puncte, 8 pase decisive și o recuperare.

În urma acestui rezultat Energia Rovinari urcă pe poziția a 6-a cu 11 victorii și 8 înfrângeri, în timp ce Gaz Metan Mediaș rămâne pe 11 cu 7 victorii și 11 înfrângeri.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Energia
    Bravo,fratilor,v-ati asigurat locul in play off!Excelent acest Milosevic,va ajuta enorm!

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!