Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Rovinari câştigă în deplasare la BC Timba

Marius Petri

Marius Petri
21.10.2013

 

  Liga Națională de Baschet Masculin  

Etapa 4

70-87

 

1-3 Fișa meciului 2-2

Energia Rovinari a câştigat partida disputată în această seară în sala „Constantin Jude” din Timişoara contra echipei locale BC Timba. Meciul a contat pentru etapa a patra a Ligii Naţionale de Baschet Masculin şi s-a încheiat cu scorul de 87-70 pentru formaţia din Târgu-Jiu.

Debutul partidei este echilibrat, ambele echipe punctând preponderent prin aruncări din afara semicercului. Jocul are un ritm destul de bun şi deşi apărările sunt agresive, ambele echipe marchează destul de des. Timba este foarte motivată, acumulând cinci faulturi de echipă destul de repede, dar compensează în atac prin Marjan Tasic, care înscrie primele 9 puncte ale formaţiei sale. Rovinari se apără bine, reuşeşte recuperări în defensivă şi ţine pasul cu gazdele prin evoluţiile bune ale lui Louis Darby şi Konstantinas Kakaroudis, care fac ca tabela să arate 22-25 în favoarea gazdelor, după 10 minute de joc.

Cel de-al doilea sfert începe cu o echipă a Timbei care se apără bine şi concretizează şansele din atac, distanţându-se la 7 puncte. După acest început bun de sfert, timişorenii se relaxează, iar Energia profită, preluând conducerea. Time-out-ul cerut de Murărescu la scorul de 32-36, cu 5 minute şi jumătate înainte de pauză nu schimbă jocul echipei sale, care ratează mai mult decât în prima parte şi nu recuperează în ofensivă. Băieţii antrenaţi de Florin Nini sunt însă mai activi sub panou şi reuşesc să se distanţeze la 5 puncte, scorul fiind 47-42 la pauza mare.

În sfertul trei, pe fondul unui început mai slab al gazdelor, care nu marchează timp de 2 minute şi jumătate, Energia măreşte distanţa la 10 puncte. Oltenii sunt siguri pe ei în atac şi se apără bine, în vreme ce Timba nu îşi regăseşte ritmul. Rotaţiile gazdelor nu dau randamentul scontat, iar oaspeţii se distanţează şi mai mult, având 14 puncte avans. Deşi Bridgewaters revine pe parchet, diferenţa ajunge la 17 puncte, dar este redusă pentru moment prin eforturile lui Delk şi Lawrence, astfel încât sfertul se termină cu scorul de 57-68.

Ultimele zece minute ale meciului încep tot cu Energia Rovinari la cârma jocului, oltenii jucând mai bine atât în apărare, cât şi în atac. Deşi Timba se zbate să revină, diferenţa rămâne de peste zece puncte şi pare a fi prea mare pentru a putea fi remontată. Astfel, “urşii” bănăţeni se înclină în faţa adversarilor din această seară, scorul final fiind 70-87.

Principala diferenţă dintre cele două echipe s-a făcut la capitolul recuperări, cei de la Rovinari fiind de departe mai buni la acest capitol, cu 42 de recuperări, în comparaţie cu doar 20 în contul gazdelor. Acest succes reprezintă a doua victorie stagională pentru echipa pregătită de Florin Nini şi totodată a treia înfrângere din acest campionat pentru BC Timba.

Omul meciului este fără doar şi poate Louis Darby, care a marcat 25 de puncte şi a reuşit 4 recuperări, având un procentaje foarte bune atât la aruncările din interiorul semicercului (5/7), cât şi din afara acestuia (3/4) şi de la linia de “libere”(6/6). De la oaspeţi s-au mai remarcat Giordan Watson, cu 17 puncte marcate şi 5 pase decisive, şi Willard Reinke, cu 12 recuperări şi 8 puncte marcate.

Cel mai bun om de la Timba a fost David Lawrence, cu 20 de puncte şi 6 recuperări. Remarcabil a fost şi jocul lui Richard Delk, care a marcat 18 puncte şi a reuşit 3 recuperări. De notat este jocul slab făcut de Kevin Bridgewaters, care a marcat doar 8 puncte, fiind la cea mai slabă evoluţie de când a sosit la Timişoara. Totuşi, noul căpitan al bănăţenilor are probleme la gleznă după entorsa suferită în meciul de la Oradea, fapt care s-ar putea să fi influenţat destul de mult jocul său din acest meci.

În etapa următoare, BC Timba se va deplasa la Cluj-Napoca, pentru a înfrunta pe U-BT Mobitelco, în vreme ce Energia Rovinari va primi vizita celor de SCM Universitatea Craiova.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!