Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Rovinari inaugurează anul 2014 în compania Concordiei Chiajna

Radu Bărăian

Radu Bărăian
17.01.2014

Liga Națională

Etapa XIV

Sâmbătă, 18 ianuarie - Ora 19:00

Sala Sporturilor Târgu Jiu

8-5 Fișa meciului 1-12

Energia Rovinari și Concordia Chiajna se vor întâlni sâmbătă, într-un meci care contează pentru prima etapă a returului din Liga Națională de Baschet. Startul întâlnirii din Sala Sporturilor din Târgu Jiu se va da la ora 19:00. 

Cele două combatante nu au fost foarte active pe piața transferurilor în această pauză competițională, oltenii achiziționându-l pe fundașul Daniel Tudosă, în timp ce în echipa pregătită de Vlastimir Vukadinovic nu s-a înregistrat nicio modificare.

Gazdele de la Energia pornesc în retur de pe poziția a 5-a, aceștia având 21 de puncte la activ și un record de 8 victorii și 5 înfrângeri. De cealaltă parte, galben-verzii sunt penultimii în clasament, cu 14 puncte acumulate și un bilanț zdrobitor de 12 înfrângeri și o singură victorie, obținută în fața celor de la Timba Timișoara, scor 75-71. Oltenii lui Florin Nini au un coșaveraj de 1.146 de puncte marcate și 1.058 primite, în timp ce adversarii lor de mâine au 880/1224. În ultima etapă din tur ambele echipe au ieșit de pe teren învinse, Energia la Oradea (73-92) și Chiajna acasă cu Pitești (73-91). 

Întâlnirea de mâine reprezintă doar a 2-a confruntare directă dintre cele două formații în LNBM, prima cosemnându-se în turul actualei ediții, atunci când gorjenii s-au impus destul de greu la Chiajna cu 99-93. Cel mai bun om al echipei din Rovinari în acel meci a fost Porter Troupe, americanul terminând cu 25 de puncte și 5 recuperări, în timp ce de la gazdele de atunci, Aleksandar Vuletic a terminat în double-double, având 20 de puncte și 19 recuperări. 

Un duel interesant la nivelul parchetului se va da între cei mai buni marcatori ai ambelor echipe, Louis Darby, respectiv Nemanja Petrovic. Primul marchează în medie 18.3 puncte pe partidă, în timp ce Petrovic 19.2. 

Tehnicianul grupării oltene va avea tot lotul la dispoziție pentru întâlnirea cu Concordia, în timp ce Vukadinovic nu-l va putea folosi pe Ciprian Țelinoiu, acesta având probleme la nivelul călcâiului, fapt pentru care va lipsi aproximativ 2 săptămâni de pe parchet.

Duelul dintre Energia Rovinari și CSM Oradea va fi arbitrat de o brigadă formată din Gabriel Dima, Marius Epure și Sefer Bedir, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Marian Oprea. 

*Foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!