Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Rovinari obține o victorie mare contra BC Timișoara

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
04.03.2014

Liga Națională

Etapa 21

 

78-85

9-12 Statistică 12-9

nergia Rovinari s-a deplasat la Timișoara pentru un meci în care cele două echipe se luptau pentru o poziție de playoff. Tensiunea s-a făcut simțită încă de la început, iar cei care au rezistat mai bine presiunii au fost oaspeții, care s-au distanțat încă din prima parte a meciului. Revenirea timișorenilor a fost una de scurtă durată și pe final au cedat inițiativa, pierzând cu 78-85. Astfel, șansele lui BC Timișoara de a mai juca în playoff au scăzut dramatic, dar matematic încă se mai poate.

Partida a început cu o echipă a Rovinariului extrem de decisă și după numai 2 minute scorul era de 2-10. Timișorenii au făcut multe greșeli în ofensivă și au permis puncte ușoare pe contraatac oaspeților. Enegia s-a apărat bine la limita semicercului, în special la Jovanovic, dar cu toate acestea conducătorul de joc al leilor a reușit să înscrie un coș de 3 puncte, care însă nu a putut  readuce Timișoara în joc. Energia a arătat un baschet în viteză și foarte eficient, iar după 5 minute a condus cu 5-17. Apărare timișorenilor a lăsat spații foarte mari care au permis jucătorilor Energiei să marcheze atât din pătrunderi, cât și în urma unor aruncări de la 3 puncte. Scor 16-26 după un prim sfert în care de la BC Timișoara s-a remarcat Conley cu 9 puncte. De la Energia 6 jucători și-a adus contribuția la rezultatul de pe tabela.

Andrei a început sfertul 2 cu un coș de 3 puncte, urmat de Radulovic cu unul de 2, însă neputința din apărare și-a spus cuvântul și Energia a reușit să mențină o diferență în jurul a 8 puncte. Un mare merit l-a avut Troupe cu 3 reușite din 3 aruncări din spatele semicercului. Ofensiva bănățenilor a dat semne de revenire pe fondul unui joc în viteză practicat de ambele echipe. Apărarea foarte bună a lui Watson la Jovanovic l-a împiedicat pe acesta să își facă jocul obișnuit și automat contribuția sa la aportul de puncte a fost una mai redusă decât deobicei. Timișorenii au rămas în multe faze în poziții favorabile, însă nu i-a ajutat acuratețea aruncărilor. Jazvin a dominat spațiul de coș, în special pe faza ofensivă, unde a avut și multe recuperări Pe final de sfert Energia a făcut mai multe erori și a permis Timișoarei să marcheze câteva coșuri ușoare și astfel să se apropie la numai 2 puncte după ce Jovanovic a marcat 2 aruncări libere în ultima secundă a primei reprize. Scor la pauză 40-42. 

La jumătatea întâlnirii pentru BC Timișoara Conley a avut 11 puncte și Jovanovic 10, în timp ce la Rovinari Jazmín și Troupe au marcat câte 10 puncte.

Timișoara a început sfertul trei cu 3 atacuri ratate, însă nici adversarii nu au profitat, marcând numai 2 aruncări libere dintr-un total de 4. Oltenii au început mai prost această parte a meciului și s-au văzut conduși 50-49 după un coș de 3 puncte al lui Jovanovic. Apărarea bănățenilor a fost mult mai prezența în joc și a oprit atacurile Energiei chiar și cu prețul unor faulturi puternic contestate de pe bancă. Conley a avut o perioadă de joc foarte bună și a dat semnalul revenirii lui BC Timișoara. Cu toate acestea, nici oaspeții nu au cedat, astfel că ambele echipe s-au menținut la egalitate până pe final de sfert când Rovinariul s-a distanțat 56-61 după 30 de minute. Karpeletz și Watson au marcat puncte importante pentru echipa lor în acest sfert. 

Ultima perioadă de joc a avut un început foarte tensionat, cu un plus de claritate pentru Timișoara, care a egalat la 65 cu 4 minute înainte de final. Watson și-a continuat evoluția foarte bună și a croșetat apărarea adversă, punându-și din nou echipa în avantaj. În ultimele 3 minute ambele echipe au fost în penalizare, însă un număr mai mare de faulturi acordate împotriva timișorenilor a făcut ca Energia să i-a un avans fragil de 5 puncte când erau mai puțin de 2 minute de joc. În secundele de final Darby a marcat ambele libere de care a beneficiat, ducând diferența la 7 puncte, 73-80.  Troupe, în schimb a marcat numai o liberă, dar timișorenii au pierdut mingea pe atac, Jazvin a marcat și scorul final a fost 78-85 după o reușită a lui Jovanovic de 3 puncte.

Pentru BC Timișoara s-a remarcat Jason Conley cu 28 de puncte marcate și 10 recuperări, secondat de Zlatko Jovanovic cu 22 de puncte și 9 pase decisive.

La Energia cel mai prolific jucător a fost Giordan Watson cu 17 puncte și 5 pase decisive, urmat de Troupe și Jazvin cu câte 16 puncte.

În urma acestui meci, Energia Rovinari acumulează 12 victorii și 9 înfrângeri, în timp ce timișorenii ajung la 12 înfrângeri și 9 victorii.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!