Stiri

Enes Kanter, oprit pe Aeroportul din Otopeni (VIDEO)

Eduard Popa

Eduard Popa
20.05.2017

kanter_blocat_otopeni

Pivotul lui Oklahoma City Thunder, Enes Kanter, trebuia ca în acest weekend să participe la mai multe evenimente în Bucureşti. Din păcate, Kanter a fost blocat pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Motivul: Ambasada Turciei din România i-a anulat baschetbalistului paşaportul.

Într-un mesaj postat pe twitter, Kanter susţine că vinovat pentru această situaţie este preşedintele Erdogan:

„Sunt în România şi Ambasada Turciei mi-a anulat paşaportul. Sunt ţinut de ore întregi şi supravegheat de vameşii aceştia. Desigur, motivul pentru care se întâmplă acest lucru este opţiunea mea politică şi omul care a făcut-o este Recep Tayyip Erdogan, preşedintele. […] Este un om foarte foarte rău, un dictator şi este Hitlerul secolului nostru. O să vă ţin la curent cu ce se mai întâmplă aici. Rugaţi-vă pentru noi!”

Unul dintre cei mai iubiţi sportivi din Turcia, Enes Kanter a fost interzis în ţara sa natală de către autorităţile de la Ankara. Motivul este reprezentat de faptul că baschetbalistul este susţinător al lui Fetullah Gulen, predicatorul exilat în SUA şi rival al preşedintelui conservator, Recep Tayyip Erdogan.

Kanter nu este singurul sportiv recunoscut internaţional care a trebuit să facă faţă şicanelor autorităţilor de la Ankara. Cel mai bun marcator din istoria naţionalei de fotbal a Turciei, Hakan Sukur, a fost nevoit să plece în SUA după lovitura de stat care a eşuat în vara anului trecut.

Kanter a plecat de pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 17:00 şi a luat un avion spre Statele Unite ale Americii. Toate evenimentele la care trebuia să participe în România au fost anulate.

Mai multe detalii despre povestea lui Enes Kanter  AICI.   

*foto: twitter Enes Kanter

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Ce parere are...
    ...bunul prieten al lui Erdogan, Victoras Ponta, un mare fan al baschetului de altfel? FMM.

    cu 6 ani în urmă (20.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Muiti-l putin pe Victor Viorel, cel mai mare fan al BC Oaia, plus fanu' lu' Erdogan

      cu 6 ani în urmă (20.05.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!