Stiri

Enes Kanter refuză deplasarea la Londra alături de NY Knicks: „Pot fi ucis foarte uşor”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.01.2019

New York Knicks și Washington Wizards își vor disputa următoarea partidă directă din sezonul regulat al NBA la Londra, pe data de 17 ianuarie, însă jucătorul turc al celor de la Knicks, Enes Kanter, a anunțat ca nu va efectua deplasarea în capitala Angliei pe motiv că ar putea fi ucis la ordinul președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit celor de la L'Equipe, Kanter nu va risca o eventuală deplasare la Londra de teama lui Erdogan și se va antrena pe cont-propriu la New York. Baschetbalistul turc l-a caracterizat pe Recep Erdogan ca fiind „Hitler-ul secolului nostru”, iar paşaportul turc i-a fost anulat de regimul de la Ankara ca urmare a criticilor dure ale acestuia la adresa președintelui.

„Nu vreau să merg din cauza acelui nebun, preşedintele Turciei. Sunt şanse să fiu ucis acolo. Este trist, pentru că toată această situaţie îmi afectează cariera. Vreau să fiu pe teren pentru a-mi ajuta echipa să câştig. Dar din cauza acelui nebun, maniac sau dictator, nici măcar nu pot să merg acolo să îmi fac treaba. Este trist. Sunt mulţi spioni acolo. Pot fi ucis foarte uşor. Ar fi o situaţie urâtă, astfel că vreau să rămân la New York şi să mă antrenez, a declarat Kanter pentru a clarifica decizia sa de a nu fi alături de coechipierii săi la Londra. 

Reamintim faptul că, în luna mai a anului 2017, Enes Kanter nu a putut intra pe teritoriul României, fiind blocat de către vameși în Aeroportul Otopeni din cauză că Turcia i-a anulat paşaportul pentru vederile sale politice. De asemenea, parchetul din Istanbul a emis chiar şi un mandat de arestare pe numele sportivului, acesta fiind acuzat de apartenenţă la o organizaţie teroristă. 

*Foto: time.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!