Stiri Vulturi

EuroBasket 2017 - Naționala de seniori se reunește azi la București

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.06.2017

Reprezentativa masculină a României începe astăzi, 13 iunie, la București, campania de pregătire a FIBA EuroBasket 2017, acolo unde băieții pregătiți de Marcel Țenter vor evolua în Grupa C de la Cluj-Napoca. Reunirea lotului va fi azi la București, iar pentru prima parte a pregătirilor, până pe data de 30 iunie, sunt așteptați 15 jucători. 

Cei 15 baschetbaliști așteptați la lotul național sunt următorii: 

Conducători de joc - Andrei Mandache, Adrian Tudor, Octavian Popa Calotă, Cătălin Petrișor și Lucas Tohatan

Extreme - Adrian Guțoaia, Vlad Corpodean, Radu Paliciuc, Dragoș Diculescu

Pivoți - Cătălin Baciu, Titus Nicoară, Rolland Torok, Iulian Orbeanu, Alex Olah, Bogdan Țîbîrnă

Restul de jucători convocați de Marcel Țenter se vor alătura lotului curând. De asemenea, România încearcă obținearea pașaportului român pentru unul dintre trei baschetbaliști străini și anume Giordan Watson, DJ Cooper sau Scottie Wilbekin. 

Prima parte a pregătirilor se va derula începând cu ziua de azi și până pe data de 30 iunie, atât la București, cât și la Cheile Grădiștei, urmând ca în perioada 3-13 iulie băieții să fie prezenți la Cluj-Napoca într-un stagiu centralizat de pregătire. 

Tricolorii vor evolua la FIBA EuroBasket 2017 în Grupa C organizată la Cluj-Napoca alături de Spania, Cehia, Croația, Muntenegru și Ungaria. Faza grupelor se desfășoară în 4 țări, România, Turcia, Finlanda și Israel în perioada 31 august - 8 septembrie, iar ulterior fazele superioare se vor muta doar în Turcia, la Istanbul, până pe 17 septembrie. 

14 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or :

    Moldoveanu
    Vlad Moldoveanu de ce are din nou un regim preferential si nu participa la reunirea lotului? Printisorul prefera sa fie in aceste zile in SUA in loc sa fie la Cheile Gradistei alaturi de colegi. Este el cel mai bun jucator roman in acest moment dar un astfel de comportament nu ii face cinste. Vina apartine insa si Federatiei ca-i permite aceste aere de mare vedeta. Asa s-a intamplat si anul trecut cand muritorii de rand (a se citi restul jucatorilor) au colindat lumea ( China, Brazilia) cu riscul unor accidentari iar marea vedeta a fost scutit de aceste deplasari obositoare.

    cu 6 ani în urmă (13.06.2017)
    • zapacitu79:

      :)
      probabil pt ca el in perioada de vara se pregateste individual in sua in timp ce altii beau si fumeaza de rup pe terasa

      cu 6 ani în urmă (13.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or:

      Moldoveanu
      Exact asta fac. Beau si fumeaza la Cheile Gradistei dupa ce alearga ca nebunii pe acolo. Bine ca vedeta vine doar la meciurile amicale. Doar el se antreneaza individual , nu? :)

      cu 6 ani în urmă (13.06.2017)
    • zapacitu79:

      :)
      N ai înțeles. De aia i au dus la cheile Grădiștei de pe acum pe unii ca dacă ii mai lăsau le creștea burta de bere și numlinse mai vedeau plămânii de la țigări.

      cu 6 ani în urmă (13.06.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Multi chemati
    Dar pentru unii va fi degeaba plus ca sunt unii care vor prinde eurobasket si nu sunt aici
    Dupa parerea mea lotul pentru eurobasket va fi asta
    1; calota, naturalizatul
    2: mandache,kuti
    3: gutoaia,paliciuc,corpodean
    4:moldoveanu,titus, cate
    5:olah,tibarna

    cu 6 ani în urmă (13.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      Scuze indrazneala, dar
      Torok?

      cu 6 ani în urmă (13.06.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Greu de crezut
      Doi pf: vlad si titus
      Doi pivoti:olah si tibarna
      La care se adauga Câțe care joaca atat 4 cat si 5, ar fi prea multi la pozitiile mari

      cu 6 ani în urmă (13.06.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      da
      eu cred ca lipsa de solutii pe pozitia 3, unde Gutoaia a fost o umbra tot sezonul, iar Paliciuc, in ciuda unor prestatii convingatoare la Sibiu, nu cred ca are anvergura/experienta necesara, il va obliga pe Tenter sa joace cu Moldoveanu extrema. Astfel, vor avea loc toti oamenii mari, inclusiv Torok, care mie unul imi place mult.

      cu 6 ani în urmă (13.06.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Moldoveanu pe 3
      Suna bine, ar fi misto, eu cred ca el ar vrea asta atunci primul 5 ar fi cam asta: naturalizatul,mandache,vlad, cate si olah

      cu 6 ani în urmă (14.06.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Moldoveanu pe 3
      Suna bine, ar fi misto, eu cred ca el ar vrea asta atunci primul 5 ar fi cam asta: naturalizatul,mandache,vlad, cate si olah

      cu 6 ani în urmă (14.06.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Băh Țenter pentru ce ai chemat jucatorii la natională și 1000 pregătiri si amicale?Uni din ei chear au avut de tras sezonu asta nu glumă.Pe cine speri tu să bați din grupa?Ungaria?Hanga te bate singur.
    Plus ceri în liga să joci cu un român tânăr+încă unul permanent da la naționala tu naturalizezi toate petardele.Repet pentru noi Watson și Amstred sunt buni la pentru Europa sunt slăbuți.Daca se reușea ceva cu Wilbekin da era altceva sau cum e la Muntenegru Rice altă poveste.

    cu 6 ani în urmă (13.06.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or :

    Tenter
    Romania este singura nationala care se reuneste asa de repede. Ma gandesc cum vor reveni la echipele de club jucatorii in septembrie. Storsi si epuizati fizic.

    cu 6 ani în urmă (13.06.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    mda
    e clar ca majoritatea jucatorilor vin dupa un sezon extrem de greu (in special cei de la Oradea) si sa-i omori in stagii de pregatire si turnee cu 2 luni si jumatate inainte de Eurobasket pare exagerat. Sa vedem care din ei mai raman pe picioare cand incepe campionatul, ca pentru grupa de la Cluj nu-mi fac sperante.

    cu 6 ani în urmă (13.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or:

      Cristian_or
      .CSM Oradea va avea cel mai mult de suferit daca nu toti 4 dar macar 3 din jucatori selectionati vor ramane si sezonul viitor la Oradea.Cum Mandache a dovedit de-a lungul sezonului ca este unul dintre cei mai buni jucatori romani ar fi trebuit sa beneficieze si el de avantajele pe care le are printisorul Moldoveanu. Dar din pacate Andrei nu o are pe mamitica in cadrul FRB. Sau poate printisorul a garantat ca va da 40 de puncte pe meci si in acest caz trebuie lasat sa faca ce vrea si sa vina la lot cand vrea. :))))

      cu 6 ani în urmă (13.06.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!