Stiri Acvile

Eurobasket 2015 – Prezentarea grupei C

Paul Olar

Paul Olar
02.09.2015

Ediția din acest an a Campionatului European de baschet masculin demarează sâmbătă, 5 septembrie. Dacă până la ora actuală site-ul Total Baschet v-a prezentat primele două grupe, acum a venit rândul celei intitulate C.

Grupa C unește echipele Greciei, Croației, Macedoniei, Sloveniei și Olandei. Confruntările se dispută pe terenul croaților, la Zagreb. Dat fiind acest fapt, vom începe prezentarea tocmai cu naționala lui Velimir Perasovic. Fostul antrenor al Valenciei îl înlocuiește la cârma formației pe Jasmin Rapesa. Bucurându-se de aportul propriilor fani,

Croația pare o grupare cu pretenții la Eurobasket. Practic, ex-iugoslavii au repurtat nouă victorii din nouă în amicale. De asemenea, site-ul oficial al competiției remarcă o chimie a nucleului condus de Bojan Bogdanovic. Extrema vine după primul sezon în NBA, la Brooklyn Nets. Alți baschetbaliști importanți ai Croației sunt Dario Saric, Mario Hezonja sau Luka Zoric. În efectivul lărgit îl remarcăm și pe Ivan Siriscevic, fostul component al lui BC Timișoara. Fără nicio urmă de îndoială, obiectivul Croației este calificarea la Jocurile Olimpice.

Tot la Olimpiada de la Rio vor să revină și Grecii. Elenii nu mai sunt pregătiți de Andrea Trinchieri, italianul fiind schimbat de autohtonul Fotis Katsikaris. Antrenorul de 48 de ani și-a convocat numele mari, și anume Vassilis Spanoulis, Nikos Zizis, Giorgios Printezis și Kostas Papanikolaou. Lotul este completat de exotica prezență a lui Giannis Antetokounmpo. De numele nigerianului legăm multe semne de întrebare, însă specialiștii se așteaptă ca extrema lui Bucks să contribuie vizibil la parcursul Greciei. 

Spre deosebire de întrecerea din 2013, Georgia mizează pe o echipă a vedetelor. Gruzinii îl vor folosi pe Zaza Pachulia, de departe cel mai important baschetbalist georgian, legitimat de ani buni în NBA. Pivotul a semnat cu Dallas Mavericks și iese în evidență cu medii stagionale de 8.3 puncte, 6.8 recuperări și 2.4 pase decisive. La capitolul reveniri îl amintim și pe Tornike Shengeila, în timp ce singurul debutant va fi Jacob Pullen. Fundașul îl înlocuiește pe Rickey Huckaby pe poziția de jucător naturalizat. Recent, băieții lui Igor Kokoskov au cedat întâlnirile cu Rusia și Italia, dar au trecut de Michigan State, din NCAA.

Continuăm cu Macedonia, surpriza Eurobasket din 2011. Chiar și așa, Bo McCalebb nu mai face parte din lotul Macedoniei. Totodată, reprezentativa de la Skopje a renunțat la colaborarea cu tehnicianul Aleksandar Dzikic, în locul acestuia venind Marijan Srbinovski. Aruncând o privire peste nucleu, observăm faptul că veteranii Pero Antic sau Vlado Ilievski au spus prezent. În plus, americanul Richard Hendricks plănuiește să impresioneze în maieul Macedoniei.

Deși participă fără Goran Dragic, slovenii pot pune probleme oricărui adversar. Am văzut acest lucru și în amicalul cu Serbia, când elevii lui Sașa Djordjevic s-au impus după prelungiri. În absența lui Goran, ostilitățile vor fi conduse de fratele său, Zoran. El a debutat în NBA, dar s-a întors pe Bătrânul Continent, bătând, de curând, palma cu Khimki Moscova. Alți sloveni importanți sunt Jaka Blazic, Uroș Slokar și Jure Balazic.

În fine, Olanda reprezintă outsidera grupei. Naționala din Țara Lelelelor revine la Campionatul European după o pauză îndelungată. Fără nume importante, Olanda a ținut în șah naționala Turciei, care și-a adjudecat ultimul amical după două reprize de prelungiri.

Iată și programul Grupei C

Sâmbătă, 5 septembrie

Ora 16:00 Georgia vs Olanda
Ora 19:00 Macedonia vs Grecia
Ora 22:00 Croația vs Slovenia

Duminică, 6 septembrie

Ora 16:00 Olanda vs Macedonia
Ora 19:00 Slovenia vs Georgia
Ora 22:00 Grecia vs Croația

Marți, 8 septembrie

Ora 16:00 Slovenia vs Olanda
Ora  19:00 Georgia vs Grecia
Ora 22:00 Croația vs Macedonia

Miecuri, 9 septembrie

Ora 16:00 Grecia vs Slovenia
Ora 19:00 Olanda vs Croația
Ora 22:00 Macedonia vs Grecia

Joi, 10 septembrie

Ora 16:00 Slovenia vs Macedonia
Ora 19:00 Georgia vs Croația
Ora 22:00 Grecia vs Olanda

*Foto: Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!