Stiri

Euroligă: S-a dat startul maratonului de baschet european din această săptămână

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
17.01.2018

baschet euroliga program televizari

Steaua Roșie Belgrad a pierdut duelul de pe teren propriu cu Khimki Moscova, scor 70-79. Sârbii au avut un început de meci promițător și și-au adjudecat primul sfert la o diferență de 7 puncte. Rușii au revenit în joc, iar în partea a doua a meciului au luptat de la egal la egal, reușind în ultimul act să se distanțeze și să câștige la 9 puncte. Principalul marcator al gazdelor a fost Taylor Rochestie, cu 27 de puncte, la care a mai adăugat 9 recuperări și 7 pase decisive. De partea cealaltă, pentru învingători, Alexey Shved a fost lider, cu 29 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

În urma acestui meci, Steaua Roșie Belgrad a ajuns la un total de 7 victorii și 11 înfrângeri, iar Khimki Moscova are 10-8.

Olympiacos Piraeus s-a impus categoric în duelul contra Maccabi Tel Aviv, scor 94-64. Grecii au condus încă de la primul minut și nu s-au mai uitat înapoi, adjudecandu-și fiecare sfert al meciului. Liderul gazdelor a fost Vassilis Spanoulis, cu 13 puncte, 2 recuperări și 7 pase decisive, iar pentru Maccabi Tel Aviv s-a remarcat Jackson Pierre, cu 13 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

Astfel, Olympiacos Piraeus se menține în top 3, cu 13 victorii și 5 înfrângeri, pe când Maccabi Tel Aviv se află în fața celei de-a cincea înfrângere consecutive în deplasare, având un total de 9 victorii și 9 înfrângeri.

Lituanienii de la Zalgiris Kaunas au pierdut în fața mai slab clasatei Brose Bamberg, cu scorul de 93-86. Deși în prima parte cei de la Zalgiris au reușit să-și adjudece primele două sferturi, nemții au revenit în joc și au reușit să învingă. Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Daniel Hackett, cu 16 puncte, iar de partea cealaltă, Aaron White a înscris 23 de puncte.

În urma acestei victorii, Brose Bamberg a ajuns la un total de 7 victorii și 11 înfrângeri, în timp ce Zalgiris Kaunas are 11-7 la general.

Valencia Basket a ieșit învingătoare din duelul iberic, în compania celor de la FC Barcelona, scor 81-76. Gazdele și-au creat încă din primul sfert un avantaj de 8 puncte, scor 22-14, care le-a asigurat victoria, deși a fost pus în pericol în sferturile doi și trei, care au fost câștigate de cei de la FC Barcelona. Liderul celor de la Valencia Basket a fost Bojan Dublevic, cu 19 puncte și 7 recuperări, iar de partea cealaltă, Pierre Oriola a marcat 15 puncte, la care a mai adăugat 4 recuperări și o pasă decisivă.

Astfel, Valencia Basket și FC Barcelona se află la egalitate în clasament cu 6 victorii și 12 înfrângeri.

 

Maratonul baschetului european continuă încă trei zile cu următoarele meciuri:

17 ianuarie

CSKA Moscova- Anadolu Efes Istanbul, transmis de Look TV Plus, de la ora 19:00

Fenerbahce Dogus Istanbul- Panathinaikos Atena, în direct pe DigiSport 4, de la ora 19:45

Real Madrid- Baskonia Vitoria Gasteiz, în direct pe DigiSport 4, de la ora 21:45

AX Armani Milano- Unicaja Malaga

 Etapa a XIXa se va juca pe 18 și 19 ianuarie:

 

18 ianuarie

Khimki Moscova- Olympiacos Piraeus, în direct pe DigiSport 4, de la ora 19:00

Zalgiris Kaunas- Valencia Basket, transmis pe Digi Sport 4, de la ora 22:45

Maccabi Tel Aviv- Steaua Roșie Belgrad, în direct pe DigiSport 4, de la ora 21:00

FC Barcelona- Brose Bamberg

 

19 ianuarie

Andalou Efes Istanbul- Fenerbahce Istanbul, în direct pe Digi Sport 4, de la ora 19:30

Panathinaikos Atena- CSKA Moscova, în direct pe Digi Sport 4, de la ora 21:15

Baskonia Gasteiz- AX Armani Milano

Unicaja Malaga- Real Madrid, în direct pe Look Tv Plus, de la ora 21:45

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!