Stiri

F4. Euroligă - Real Madrid câștigă finala mica cu Fenerbahce

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.05.2019

Real Madrid a câștigat meciul pentru locul trei cu Fenerbahce Istanbul din Final Four-ul Euroligii Masculine 2019. Los Balncos au încheiat sezonul într-o notă ascendentă și a câștigat finala mică cu scorul de 94-75.

Pablo Laso și Zeljko Obradovic și-au rulat jucătorii din lot și astfel în garniturile de start au apărut Felipe Reyes și Sinan Guler, jucători care nu au evoluat deloc în semfinale. Realul a luat viteză încă din startul meciului și s-a desprins la 22-9. Sloukas și Vesely au ținut-o pe Fener în meci iar liberele lui Guduric stabileau scorul primului sfert, 24-16 pentru Real. Guduric și Melli i-au adus turci în meci cu coșuri de distanță în startul actului secund, 32-31. Cele două echipe au mers umăr la umăr și la pauză Fenerbhace avea 2 puncte avantaj, 40-38. Turcii au avut o perioadă bună după reluarea jocului și au reușit un run de 10-0. Campazzo și Ayon i-au readus pe madrileni la conducere până la finalul sfertului trei, 69-63. Real Madrid a tranșat meciul cu un partial de 10-0 în startul sfertului patru, cu 8 puncte venite de la Fabien Causeur.

Facundo Campazzo a intrat în istoria turneelor finale de Euroligă după ce a reușit 15 pase decisive în finala mica. Argentinianul a depășit recordul lui Terrell McIntyre, cel care reușea 12 assisturi pentru Montepaschi Siena în 2008. Gustavo Ayon a scris și el istorie după ce a încheiat meciul cu 11 din 11 la aruncările acțiune. Precedentul record din Fina Four-ul Euroligii era deținut Maceo Baston cu 6 din 6 pentru Maccabi Tel Aviv în 2005.

Gustavo Ayon a fost și omul meciului cu 23 de puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive. Facundo Campazzo a adăugat și 12 puncte pe lângă cele 15 pase decisive. Fabien Causeur a contribuit cu 13 puncte iar Trey Thompkins cu 12.

Kostas Sloukas a fost principalul artizan de la FEner cu 17 puncte și 6 pase decisive. Melih Mahmutoglu a totalizat 14 puncte iar Marko Guduric 11.

foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!