Stiri

F4. Euroliga – Avancronica turneului final de la Istanbul

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.05.2017

În acest weekend va avea loc la Istanbul Final Four-ul Euroligii masculine – ediția 2016/2017. În cursa pentru cel mai râvnit trofeu din baschetul de club european au mai rămas doar patru formații, campioana en-titre, CSKA Moscova, Real Madrid, Olympiacos și Fenerbahce.

Prima semifinală pune față-n față pe CSKA Moscova, câștigătoare de anul trecut de la Berlin și pe Olympiacos, campioan Greciei. În acest sezon, formația din Rusia a câșigat ambele confruntări din acest sezon cu elenii, 90-86 la Moscova și 81-75 la Pireu. Olympiacos se poate numi însă nașul lui CSKA la turneele finale de Euroligă. Grecii au trecut de superforța Rusiei de fiecare dată când s-au întâlnit în ultimele 5 ediții ale Final Fou-rului Euroligii. În 2012 Olympiacos cucerea coroana după o revenire de senzație în finala cu CSKA, în 2013 trecea de formația rusă în semifinal și apoi cucerea din nou trofeul. În 2015, CSKA era înfrântă de Olympiacos în semfinale. CSKA Moscova are cea mai bună ofensivă în acest sezon al Euroligii cu o medie 87.6 puncte pe meci în timp ce Olympiacos are cel mai bun rating defensiv și doar 73.6 puncte primite în medie pe meci. Așadar vor fi față-n față două echipe cu atuu-ri diferite, una luptând să-și apere trofeul, iar cealaltă să-l cucerească pe al 4-lea din istorie.

În a doua semifinală se vor duela Fenerbahce Istanbul și Real Madrid. Formația turcă va beneficia de o susținere incredibilă, iar Sinan Erdem Dome este de așteptată „să ia foc” la startul acestui meci. Cele două formații și-au împărțit victoriile în acest sezon, Fener câștigând cu 77-76 pe teren propriu, iar Real cu 61-56 la Madrid. Fenerbahce a avut o misiune ușoară în playoff și a trecut cu 3-0 de Panathinaikos. Real Madrid a trecut de Darussafaka Dogus după ce a pierdut un meci pe teren propriu. Formația spaniolă mai are în componență mulți jucători care acum două sezoane cucerea Euroliga, cărora li s-a alăturat și Luka Doncic, noua senzație a baschetului european. Zeljko Obradovic, cel care se află la al 16-lea turneu final de Euroligă, se bazează pe un lot asemănător celui cu care reușea în sezonul precedent să joace prima finală din istoria lui Fener.

Programul semifinalelor de la Final Four-ul de la Istanbul:

Vineri, 19 mai – ora 18:30: CSKA Moscova vs Olympiacos Pireu (Digi Sport 4)
Vineri, 19 mai – ora 20:30: Fenerbahce Istanbul vs Real Madrid (Digi Sport 3)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!