Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Amanda Thomspon: "Sunt încântată să joc din nou împotriva lui Sepsi"

Eduard Popa

Eduard Popa
21.02.2018

amanda thompson u cluj

U Cluj-Napoca va avea un duel şoc în primul meci al turneului Final Eight al Cupei României în compania celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Una dintre cele mai importante jucătoare a clujencelor este fosta baschetbalistă a lui Sepsi, Amanda Thompson. 

Americanca a oferit un scurt interviu pentru Total Baschet: 

"Cred că atât noi, cât şi celelalte echipe avem şanse egale să câştigăm Cupa. De asemenea, cred că o să fie un turneu competitiv şi sunt încântată să joc din nou împotriva celei mai bune echipe."

Amanda Thompson a vorbit şi despre ultimele două sezoane petrecute la Sepsi Sfântu Gheorghe:

"Au fost doi ani grozavi cât am jucat în Sfântu Gheorghe. Am avut parte de succes şi am jucat un baschet foarte bun. Atât colegele mele, cât şi întreaga echipă din Sfântu Gheorghe au fost grozavi. Şi fanii ne-au susţinut mereu. Sunt încântată că am avut oportunitatea să fiu parte din clubul acesta. Am învăţat multe şi asta m-a ajutat să evoluez ca şi jucătoare."

Thompson este una dintre recuperatoarele de top din Liga Românească şi în acelaşi timp şi una dintre cele mai bune aruncătoare de la libere. Americanca a vorbit despre felul în care aceste calităţi afectează jocul echipei sale.

"Eu cred că recuperarea este cea mai importantă parte a jocului. Controlează tempo-ul şi îi oferă echipei tale oportunitatea să aibă posesii suplimentare. Cu cât recuperezi mai mult, cu atât cresc şansele să câştigi. Aruncările libere pot uşor luate ca atare. Dacă te concentrezi asupra lor, îţi dau un mare avantaj atunci când jocul este strâns şi se ajunge la ultima posesie. amândouă calităţile au un mare impact asupra câştigării jocului. Sunt chiar şi mai multe şanse să câştigăm atunci când toate combinăm aceste calităţi. Aştept cu nerăbdare să merg acolo cu echipa şi să facem tot ce putem ca să devenim campioane."

În 10 partide în acest sezon de LNBF, Thompson are medii de 9,5 puncte, 12,5 recuperări şi 3,3 pase decisive. De asemenea, Amanda are o medie de numai 35% din acţiune, dar în acelaşi timp are 94,6% la aruncările libere, pentru un indice al eficienţei de +20,7. 

Partida dintre U Cluj-Napoca şi Sepsi Sfântu Gheorghe se joacă joi, de la ora 20:00 şi va fi transmisă pe Digi Sport. 

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    P.S
    Oare o sa fi la fel de incantata si dupa experienta de la U, ai carei fani acum cateva luni faceau misto de tine ca esti barbat ?

    cu 6 ani în urmă (21.02.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Diferente
    Fa si tu diferența între mișto si comparație:) comparația cu un bărbat vine in condițiile in care restul jucătoarelor au fizicul pe care il au iar ea era adevărat mastodont pentru restul:)

    cu 6 ani în urmă (21.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!