Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Gazdele au câștigat doar 3 cupe în ultimele zece ediții

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.02.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va găzdui Final 8-ul din acest an, la Sepsi Arena. Formația din Covasna este ultima care a câștigat Cupa României pe propriul teren, în 2015.

Doar trei trofee și-au trecut în palmares gazdele turneului final din 2008 încoace. În acel an Trustul CRE Cluj a organizat Final 4-ul și a încheiat pe ultimul loc, după CSS LMK Sfântu Gheorghe, Sportul Studențesc și ICIM Arad.

În 2009 Municipal MCM Târgoviște și-a adjudecat trofeul acasă după ce învingea în finală pe CSBT Alexandria. Dâmbovițencele și-au apărat cupa în sezonul următor, când Final 4-ul s-a jucat la Arena de Baschet din capitală. CSM Satu Mare a fost finalistă, iar LMK Sfântu Gheorghe a trecut de Olimpia București în finala mică.

Final 4-ul din 2011 s-a disputat la Satu Mare. Gazdele au pierdut clar în finala cu ICIM Univ. V. Goldiș Arad.

CSM Târgoviște a reușit să câștige din nou Cupa României pe propriul teren în 2012. Atunci dâmbovițencele au câștigat finala cu Sportul Studențesc.

CSU Alba Iulia a organizat Final 4-ul din 2013 și a pierdut acasă cu CSM Târgoviște.

Echipa târgovișteană a încercat în 2014 să își treacă în palmares un nou trofeu în fața fanilor, dar atunci nu i-a mai ieșit. Gazdele aveau să piardă în semifinala cu marea rivală din Arad care avea să câștige cupa. CSM a terminat pe trei.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a trecut în cont prima Cupă a României în 2015 când a organizat Final 4-ul la sala Kati Szabo. Alb-verzile s-au impus într-o finală cu CSU Alba Iulia. Echipa din județul Covasna și-a apărat trofeul în anul următor, când a câștigat finala în fața gazdelor de la Olimpia CSU Brașov.

Din sezonul trecut s-a trecut la Final 8. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a găzduit acel turneu final și pleca din postura de favorită, dar s-a oprit în semifinale când a pierdut la trei puncte cu CSM Târgoviște.

Final 8-ul se dispută în acest sezon tot la Sfântu Gheorghe, dar în noua sală. La fel ca la ultimele ediții, ACS Sepsi SIC pornește ca favorită. 

*foto: Szigyártó Szabolcs/Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!