Stiri Cupa României Masculin

F8 M. BC SCM Timișoara se califică în semifinalele Cupei României după un thriller cu BC CSU Sibiu

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.02.2018

BC SCM Timișoara este a treia semifinalistă a Cupei României, la Final 8-ul care se joacă la Sfântu Gheorghe. Meciul dintre BC CSU Sibiu și BC SCM Timișoara, scos din live-ul televiziunii pentru tenis, s-a încheiat 101-103 după două ore și jumătate.

Alb-violeții au obținut victoria după un thriller care a avut nevoie de trei reprize de prelungiri. Scorul dintre BC CSU Sibiu și BC SCM Timișoara a fost 101-103: 13-27, 26-22, 20-18, 19-11, 10-10, 10-10 și 3-5. Bănățenii au avut un avans de 18 puncte în primul sfert, recuperat de sibieni în partea a doua. Elevii lui Tudor Costescu au condus 45 de minute, dar „vulturii” au reușit să ducă meciul în prelungiri. 10 jucători au încheiat meciul mai repede, iar Popa Calotă și Mijajlovic au fost decisivi pentru bănățeni.

Fanii sibieni i-au aplaudat și pe timișoreni când au ieșit la încălzire, iar după prezentarea echipelor au cântat Imnul Național. BC CSU Sibiu i-a avut în formula de start pe Pratt, Dragoste, Laser, Popescu și Kinnard. BC SCM Timișoara a început partida cu Jeremic, Popa Calotă, Mijajlovic, Komatina și Drăgușin. Popescu a deschis scorul după aproape 40 de secunde, din apropierea inelului. Drăgușin a egalat la intrarea în al doilea minut. Komatina i-a dus pe „lei” în avantaj, iar Drăgușin a marcat după ce l-a dărâmat pe Popescu. Sibienii au contestat reușita. Aceștia au ratat foarte mult, iar timișorenii au reușit câteva intercepții și s-au desprins la zece lungimi, 4-14. Dan Fleșeriu a cerut timp de odihnă după tripla lui Mijajlovic. „Vulturii” erau deja în penalizare, în timp ce alb-violeții au ajuns la 3 faulturi. CSU a ieșit la pressing avansat și și-a obligat adversarii să facă teren. Galben-albaștrii au avut probleme de la linia de fault, iar timișorenii s-au distanțat la 10-27 după cinci puncte înscrise de Burgess. Paliciuc a marcat de la distanță în finalul sfertului, iar la prima pauză scorul era 13-27. În primele zece minute, CSU Sibiu a reușit doar cinci coșuri din acțiune din 17 aruncări, în timp ce timișorenii au avut 9 din 14.

Diaz a înscris primul coș al sfertului secund, Davis a scuturat plasa de la distanță și Pratt a înscris pe contraatac, după o ratare de lângă inel a lui Davis. Bănățenii au dus atacurile până aproape de limită, iar Dragoste a înscris de după semicerc pentru 23-31. Era rândul lui Tudor Costescu să ceară timp de odihnă. Mijajlovic a înscris după pătrundere și Jeremic a scuturat plasa de după semicerc pentru 23-36. Pratt și Dragoste au marcat triple și scorul s-a strâns la 33-38. Komatina și Mijajlovic au refăcut ecartul de două cifre. „Leii” au intrat în penalizare în a doua perioadă de joc, în timp ce sibienii aveau un singur fault. Paliciuc și Mijajlovic au înscris de la distanță, apoi Kinnard și Popa Calotă, câte o liberă din două. Sibienii s-au apropiat la șapte lungimi, dar Popa Calotă a pătruns și a dus scorul la 39-49. Acesta avea să fie scorul la pauza mare, după ce Laser și Mijajlovic au ratat în ultimele secunde.

Popa Calotă a reușit primul coș după revenirea de la vestiare și CSU a comis abatere de 24 de secunde. Mijajlovic a înscris o nouă triplă, iar în partea cealaltă a fost tehnic la banca timișoreană. Libera a fost ratată, iar Dragoste a pătruns și a dus scorul la 42-54. A ratat libera suplimentară. Jeremic a reușit un nou coș de după semicerc, iar timișorenii au rămas de mai multe ori liberi în colț pentru aruncări deschise de trei. Galben-albaștrii au comis și o abatere de trei secunde. Cooper a reușit un capac și Laser a scuturat plasa de la distanță pentru 47-56, la intrarea în a doua jumătate a sfertului trei.

Timișorenii au avut câteva ratări de la semidistanță. Paliciuc a înscris de la distanță după o aruncare deschisă, iar Dragoste și Pratt au furat o minge la mijloc și americanul a marcat cu un dunk. Scorul a devenit 52-56 și Costescu cerea time-out. „Leii” au avut aproape patru minute și jumătate fără coș, întrerupte de tripla lui Mijajlovic. Au fost pași la Laser, când sibienii au cerut fault, iar Komatina a înscris din apropierea inelului pentru 52-61. Cooper a punctat spectaculos după ce a fost găsit în spațiul de trei secunde. Alb-violeții au cerut fault sub coșul advers, dar CSU a plecat pe contră. Jeremic a făcut al 4-lea fault când l-a oprit pe Paliciuc. Acesta a transformat ambele libere și ecartul se strângea la patru puncte. Cooper l-a blocat pe Drăgușin și Davis marca pentru 59-61. Davis a fost aproape de o intercepție la mijlocul terenului, s-a dat fault și americanul și-a manifestat nemulțumirea, astfel că a primit și tehnic. Popa Calotă a transformat toate cele trei libere și a punctat de la mare distanță, stabilind scorul celei de-a treia pauze, 59-67.

CSU a început sfertul patru cu ratări, dar a reușit recuperări ofensive și intercepții. Paliciuc a marcat de lângă inel. Sibienii au fost nemulțumiți de decizii, iar Fleșeriu le-a făcut semn celor de pe bancă să nu se mai ridice. Davis și Burgess au punctat de la distanță. Drăgușin a fost sancționat cu antisportiv după ce l-a oprit pe Cooper, care a ratat ambele libere. A urmat o nouă ratare a lui Davis de lângă inel și acesta a ajuns la 4 greșeli personale. Drăgușin a dus scorul la 64-72, dar a ratat libera suplimentară. Au fost două atacuri timișorene irosite, cu turnover de 24 de secunde, dar nici galben-albaștrii nu au fost mai lucizi în atac. Laser a marcat cinci puncte la rând de la linia de fault și a strâns diferența la trei lungimi. Drăgușin a ratat din nou șansa unui 3 points-play. Popescu și Kinnard, de la distanță, au egalat la 74 cu 3:33 minute până la final. Costescu a cerut timp de odihnă.

Timișorenii au călcat afară și au protestat la această decizie. Kinnard i-a dus pe sibieni în avantaj cu 76-74. Au urmat multe ratări și sibienii au cerut din nou 24 de secunde la adversari, după ce mingea a ieșit în aut. S-a resetat cronometrul la 14 secunde și Popa Calotă a egalat la 76. Diaz a finalizat spectaculos după combinația cu Mijajlovic și „leii” reveneau în avantaj la 76-78. Komatina a reușit un capac, iar Jeremic a ieșit cu 5 faulturi cu 19,2 secunde până la finalul timpului regulamentar. Pratt a marcat ambele libere pentru 78-78 și a urmat time-out-ul bănățenilor. Burgess a ratat de la distanță după ce Mijajlovic a lunecat, dar a scos pasul. Scorul după 40 de minute a fost 78-78.

Sibienii au reușit o capcană, au „furat” mingea și au plecat pe contră. Komatina l-a oprit pe Pratt și a fost sancționat cu antisportiv. Pratt a transformat una din cele două libere. Drăgușin și Popa Calotă nu s-au înțeles la recuperare și Laser le-a furat mingea. S-a dat 1 la 1, posesie pentru Sibiu și Laser a dus scorul la 81-78. Popa Calotă a strâns ecartul de la linia de fault și a fost o întrerupere pentru că un oficial timișorean s-a dus lângă cei de la masa oficială. Au urmat turnover-uri de ambele părți, airball sibian și capac al bănățenilor. Laser a ieșit cu 5 faulturi și Popa Calotă i-a dus pe timișoreni în avantaj, de la linia de fault. Mijajlovic a fost sancționat cu tehnic pentru simpulare. Paliciuc a transformat libera, Pratt a făcut pași sub inel și Drăgușin a ieșit cu 5 faulturi.

A intrat Tohătan în locul său și timișorenii jucau fără pivot. Cooper a ratat ambele libere, iar Komatina a transformat una din două. Davis a înscris, dar coșul a fost anulat pentru fault ofensiv la Cooper. Mijajlovic a pătruns și a dus scorul la 82-85. Pratt a ratat de afară și Davis a ieșit cu 5 faulturi. Popa Calotă a mărit ecartul la cinci lungimi. Cooper a marcat, iar leii” au comis 24 de secunde. Pratt a marcat liber în trei secunde, iar Mijajlovic a transformat una din două libere, cu 14,3 secnde până la finalul perioadei de joc. Time-out CSU, Cooper a ajuns la linia de fault, dar a ratat ambele libere. A doua intenționat și tot Cooper a prins și a marcat pentru 88-88. A urmat timpul de odihnă al timișorenilor, dar Pratt l-a „căpăcit” pe Popa Calotă și s-a încheiat 88-88, astfel că s-a intrat în al doilea overtime.

Mijajlovic a marcat una din două libere în debutul celei de-a doua reprize de prelungiri, iar Cooper a reușit un 3 points-play pentru 91-89. Popa Calotă a reușit o intercepție și a înscris pe contră, iar Mijajlovic a marcat patru puncte la rând și scorul devenea 91-95. Diaz a ieșit cu cinci faulturi, dar a fost rândul lui Kinnard să rateze ambele libere, apoi o triplă. Sibienii au dominat la recuperare sub panoul advers, iar Cooper și Pratt au egalat la 95. Mijajlovic a avut din nou una din două libere și a fost eliminat la intrarea în ultimul minut al perioadei de joc după ce a făcut antisportiv, combinat cu tehnicul de mai devreme. Cooper a marcat una din două libere, a ratat de lângă inel și Pratt i-a dus pe „vulturi” în avantaj. Komatina a egalat la 98 de la linia de fault. Dragoste a ratat de după semicerc și Popa Calotă, din propria jumătate, astfel că scorul a fost 98-98 după al doilea overtime.

Burgess a deschis a treia perioadă de prelungiri cu una din două libere și Popa Calută a dus scorul la 98-101. Au fost momente de joc confuz, cu multe ratări, iar Paliciuc a ieșit și el cu 5 faulturi. Brosser a reușit un capac la Tohătan, la care alb-violeții ar fi vrut coș valabil. A urmat un nou turnover de 24 de secunde în dreptul „leilor”, care au protestat. Komatina a scos fault în ultima secundă de atac și a ratat ambele libere. Popa Calotă a pătruns și a dus scorul la 98-103, iar Dragoste a fost următorul pe lista eliminaților cu 5 greșeli personale. Pratt a transformat una din două libere și Cooper a înscris pe contră pentru 101-103. Costescu cerea time-out cu 34,4 secunde până la final. S-a jucat foarte larg sub coșul sibian, galben-albaștrii au reușit intercepția și au avut ocazia unui ultim atac la care au ratat de trei ori, după recuperări ofensive. S-a încheiat 101-103 și BC SCM Timișoara a obținut calificarea în semifinalele Cupei României după un thriller cu 3 reprize de prelungiri și 10 jucători eliminați pentru faulturi.

Au ieșit cu faulturi: Davis, Dragoste, Paliciuc, Laser și Kinnard, de la Sibiu, respectiv Gheorghe, Jeremic, Drăgușin, Diaz și Mijajlovic, de la Timișoara.

Octavian Popa Calotă a fost coșgheterul partidei cu 31 de puncte (6x3) în 48:35 minute. L-a urmat Mijajlovic cu 28 de puncte. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Komatina 11 puncte, Burgess 9, Jeremic 8 și Drăgușin 8 puncte, plus 10 recuperări.

Monyea Pratt a fost cel mai bun marcator al sibienilor cu 18 puncte, fiind în double-double cu 14 recuperări. Cooper a fost și el în double-double cu 17 puncte și 16 recuperări. Pentru BC CSU Sibiu au mai înscris: Paliciuc 16 puncte, Laser 14, Dragoste 13, Davis 10, Kinnard 9 și Popescu 4 puncte.

BC SCM Timișoara își așteaptă adversara din semifinala de luni, învingătoarea dintre U BT Cluj și BCMU FC Argeș Pitești. 

17 comentarii la aceasta stire:
  • I <3 Sibiu :

    .....
    BC CSU Sibiu BC SCM Timișoara 101-103 si sa nu uitam de Inter-Bologna 2-1! (cred ca nu puteam trai fara aceasta transmisie) multumiri inca o data Digi ca ne-a privat de vizionarea acestui meci (probabil unul dintre cele mai spectaculoase din sezon)!!
    Multumiri si arbitrilor partidei pentru ca au fluierat numai impotriva noastra! In rest un meci frumos atat cat s-a putut vedea pe bucatele.
    Felicitari Timisoara!

    cu 6 ani în urmă (11.02.2018)
    • BC Mureș Târgu Mureș Dia#13:

      arbitrii
      nu cred ca poti sa dai vina pe arbitrii cand arunci 26-48 de libere...
      felicitari ambelor echipe

      cu 6 ani în urmă (11.02.2018)
    • I <3 Sibiu:

      asa e...
      probabil ca nu pot da vina pe arbitrii... dar au avut contributia lor, nu ai cum sa castigi un meci echilibrat cand ei fluiera in asa hal. Vina a fost in principal a noastra ai dreptate aici.

      cu 6 ani în urmă (11.02.2018)
    • I <3 Sibiu:

      ....
      cine o sa aiba rabdare sa urmareasca ''ïn premiera" meciul in seara asta poate o sa-mi dea dreptate

      cu 6 ani în urmă (11.02.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu arifliv :

    Felicitari
    Un meci care ne a adus cu picioarele pe pământ mai e ffff mult de lucru.Dupa ce am bătut u ne am grăbit sa ne credem invincibili.Pacat ca nu a fost transmis meciul FRB o șleahtă de incompetenți la fel ca si la celelalte federații o competiție organizata foarte prost fără pauza pentru 2 dintre cele 4 formatii.

    cu 6 ani în urmă (11.02.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Duie Migi
    Mizerabili astia de la digi, nu vreau sa se creada ca imi revars fustrarea pe ei, dar sa stau un meci intreg plus 3 reprize de prelungiri cu inima la gat in fata unui amarat de live-text, e de-a dreptul bataie de joc. Despre meci, jalnic, jocul al nostru evident, in special in prima parte. La un moment dat curgeau din partea noastra pe livetext doar missed, turnover, ball steal etc. In fine, ma limitez la a mai transmite doar felicitari Timisoarei.

    cu 6 ani în urmă (11.02.2018)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      FRB + DIGI
      O completare, defapt ambele sunt de vina si FRB si Digi, primii pentru incompetenta, iar ceilalti pentru nesimtire.

      cu 6 ani în urmă (11.02.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      FRB
      Ok, se stie că digi au preferinte doar spre fotbal si tenis, dar frb de ce nu a transmis live pe youtube? Ori inseamna că au contract păgubos si sunt la mila digi, transmitand doar cu acordul lor. Oricum nu aveam îndoială despre AMATORISMUL cras al celor de la frb. Iar pt digi un mare minus pt lipsa de bun simt la adresa fanilor baschetului.

      cu 6 ani în urmă (11.02.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe matusalemic :

    fapte
    1. Federatia de baschet este una dintre cele mai incompetente dintre federatiile sporturilor din Romania...ma rog...actualii ei conducatori (am avut nenumarate dovezi in ultimii doi ani)

    2. Unul din cele mai spectaculoase meciuri din actuala stagiune nu a fost transmis live la TV (transmisiunea in reluare este un compromis la modul "Luati si voi un rest si taceti din gura"

    3. Este pacat ca nu vom avea o semifinala Sibiu -U BT, aceste meciuri fac intotdeauna spectacol, din toate punctele de vedere

    4. Cred ca Sibiul va sti sa foloseasca acest dus rece si ma astept sa joace in finala acestui sezon

    5. Costescu este unul dintre cei mai buni antrenori romani, ca sa spunem doar atat.

    6. Asa e viata...ce super motoivati au jucat Popa Calota si Mijajlovic

    cu 6 ani în urmă (11.02.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Mai mult decat atat
    Ca sa nu existe nici o indoiala in ceea ce priveste gradul de nesimtitre, gandeste-te nici nu ne-au dat posibilitatea de a transmite in alt mod meciul, noi sau Tm, suporterii sau alta televiziune etc si nici macar FRB pentru ca ei aveau dreptul exclusiv de producere a meciului. Deci pe langa ca ne-au "saltat" din grila cu, cateva ore inainte de meci, nici nu ne-au lasat sa il transmitetem, ca sa ni-l poata "oferi" ei inregistrat...

    cu 6 ani în urmă (11.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fortheloveofthegame :

    TV
    Degeaba acuzati Digi. Ei au platit drepturile TV pentru LNB si Cupa si au tot dreptul sa faca ce vor cu transmisiile. Daca ei au vrut sa dea meciul inregistrat, si nu au permis sa fie transmis altfel live pe internet e dreptul lor. Ei au considerat ca tenisul e mai important decat baschetul, ceea ce mi se pare perfect logic - Copil e primul roman care ajunge intr-o finala ATP dupa 7 ani, era normal sa fie dat meciul si in plus de cand cu Halep, tenisul e din nou foarte popular la noi. Pot fi acuzati Digi? Eu cred ca nu.
    Digi pierde bani cu transmisiile de baschet, pentru ca nu face audienta cu meciurile alea, costurile de transmisie sunt destul de mari, plus banii platiti pe contract la FRB.
    Suntem fani ai unui sport de nisa si din pacate e un cerc vicios pe care cluburile ar trebui sa il rupa. Nu le convine contractul negociat de Federatie pentru drepturile TV. Nu le convine calendarul, programul etc. Ar putea sa se aseze la masa si sa discute despre formarea unei ligi. E un lucru sanatos. Dar va spun eu ca, cu mici exceptii, cluburilor le place sa se complaca in sistemul asta.

    cu 6 ani în urmă (11.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sobescu :

    Live text..
    Bai cinste Timișoarei, iaca buturuga mica!...(deeesi au mai făcut campionatul asta câteva trăsnăi de genu'..)
    Cred că a fost cel mai chinuitor meci de urmărit pe "livesore-ul" frb
    din istorie..
    Ca orădean, parca îmi pare rau umpic, vedeam Sibiul ca un baubau al Clujului...
    Cât privește transmisia eșuată, am niste nelămuriri...
    1. Știu că baschetul nu vinde, cel puțin liga națională...
    2. Am înțeles că meciul lui Copil ar fi fost oarecum...istoric?! (Prima finală ATP la băieți după 500 de ani..)
    3.acordul ăla de la Digi pt frb, pentru a transmite pe canalul de Youtube nu se putea da....verbal?!

    Capu sus sibieni, aveti o echipa frumoasa..

    cu 6 ani în urmă (11.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Timisoara Sibiu
    Sibiul are o echipa tare anul asta, însă dacă Laser și Kinnard nu merg sau sunt bine păziți se transforma intr-o echipa mediocra. Alte guri de foc nu sunt. Superba atmosfera creată de suporterii lor, jos pălăria, mă înclin în fata pasiunii lor și indemn orice alta galerie din tara sa ia notițe de la ei. Timișoara a câștigat datorita ambiției celor 2 foști sibieni sa arate probabil ca au fost cedați prea ușor, însă mă întreb cum de sibienii nu si-au făcut lecțiile, doar îi stiau, au fost la ei. Un meci memorabil pentru un neutru.

    cu 6 ani în urmă (11.02.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      ???
      Memorabil pt ce, dacă nu ai văzut meciul live?

      cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Ajax
      Tu de unde ai tras concluzia asta? Am fost la ambele meciuri de duminica.

      cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    .
    Keciul s-a pierdut la libere, capitolul la care niciodata nu am stat bine, iar in meciuri echilibrate cu multe faulturi este extrem de important.
    S-a zis ca Timisoara are probleme financiare si jucatorii ar boicota acest F8, dar uite ca au avut caracter si au luptat cu darjenie, mai ales Calota si Igor care mereu au ceva de demonstrat lui Fleseriu.
    Succes Timisoara, nu stiu ce sanse au in fata Clujului dupa un meci ca asta, de 55 de minute.

    cu 6 ani în urmă (11.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fan-atik :

    Meritat
    Cred ca Timisoara a meritat victoria.Au condus 99% din meci.Ei au castigat datorita regulii cu doi romani pe teren, regula ce i-a incomodat vizibil pe cei de la Sibiu.In mod normal trebuia sa fie o diferenta mai mare de 10 pct, dar cei de la Timisoara, s-au relaxat putin.Dar a fost doar un sfert de finala de cupa.Timisoara nu a castigat nimic!

    cu 6 ani în urmă (12.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!