Stiri Cupa României Masculin

F8 M. CSM CSU Oradea trece de Phoenix Galați în debutul Cupei României

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
10.02.2018

CSM CSU Oradea si Phoenix Galati s-au întâlnit in prima faza a Cupei Romaniei

CSM Oradea a început partida cu Denison, Richard, Țîbîrnă, Mandache și Pasalic, iar de partea cealaltă, Florin Nini i-a trimis în teren pe Măciucă, Petrișor, Miller, Gugino și Kalve.

CSM CSU Oradea a deschis scorul printr-o aruncare de 3 puncte, marcată de Richard, însă gălățenii au revenit rapid în joc, prin două aruncări libere marcate de Miller, în urma unui fault antisportiv, comis de Bogdan Țîbîrnă. În minutul 6 al meciului, tânărul Mihai Măciucă a fost înlocuit de Florin Nini cu Tudor Sabău, din cauza celor 3 greșeli personale acumulate. Miller comite și el o greșeală antisportivă, iar Richard este trimis la linia de libere. Cu 3 minute rămase din primul act, Phoenix Galați se afla în penalizare, pe când CSM CSU Oradea avea un singur fault de echipă. Proastpăt intrat pe teren, Vaidas Kariniauskas comite două faulturi în atac la rând. Pe parcursul primului sfert, cele două echipe au trecut pe rând la conducere, însă cu 20 de secunde înaintea primei pauze, Mandache înscrie un coș de 3 puncte și stabilește scorul primului act, 26-17.

Orădenii încep cu dreptul și sfertul al doilea, cu un coș de 3 puncte înscris de Gavrilă. Jucătorii de pe malul Dunării au continuat lupta pentru revenire și s-au apropiat la 7 puncte, scor 31-24. Cu 6 minute rămase până la pauză mare, Vaidas Kariniauskas comite a treia greșeală personală și este schimbat cu Richard. Dragoș Andrei comite prima să greșeală persoanală și îl trimite pe Andrei Mandache la linia de libere, însă fără succes pentru fundașul naționalei. Tânărul, Robert Stan, a fost introdus și el în teren de către Florin Nini, în minutul 5 al sfertului 2. În urma timpului de odihnă cerut de Florin Nini, gălățenii au încercat o apărare mai agresivă, iar oradenii nu au găsit drumul spre inel în timpul alocat atacului. Deși s-a confruntat cu o defensiva care le-a pus probleme, CSM CSU Oradea a revenit în joc, iar Andrei Mandache stabilește încă o dată scorul final al sfertului printr-o aruncare de 3 puncte, cu numai 20 de secunde rămase din cel de-al doilea act. La intrarea la vestiare, orădenii aveau un avantaj de 13 puncte, scor 43-30.

În repriza a doua a meciului, prima posesie a aparținut orădenilor, însa nici de data aceasta nu au reușit să marcheze în timpul regulamentar. În minutul 3 al sfertului 3, Florin Nini se vede nevoit sa ceară un nou timp de odihnă, CSM CSU Oradea reușind să se distanțeze la 17 puncte, scor 49-32. Cătălin Petrișor încearcă sa readucă gălățenii în joc și înscrie un coș de 3 puncte, ducând scorul la 55-37. Praspăt intrat pe parchet, Sebastian Ionescu își trece si el în cont o triplă. Bogdan Nicolescu comite și el o greseală antisportivă și îl trimite pe Cătălin Petrișor la linia de libere, unde reușește să marcheze 2/2. Gălățenii continuă lupta pentru revenire prin Kalve, care reușește să înscrie o aruncare din spatele semicercului. La finalul celui de-al treilea sfert, tabela arăta 66-55 pentru CSM CSU Oradea.

Începutul ultimului sfert a arătat o altă față a gălățenilor, care în minutul 2 al actului final aveau un deficit de doar 6 puncte. Miller reușește să înscrie doua puncte pe contraatac, iar CSM CSU Oradea a avut 3 minute în care nu a înscris niciun punct, timp în care gălățenii și-au făcut jocul. Cu doar 3 minute rămase din ultimul act, Tudor Sabău cominte un fault antisportiv, care îl trimite la linia de libere pe Gajovic. CSM CSU Oradea a revenit la forma din startul partidei, iar prin apărarea zonă i-a ținut la distanță pe gălățeni, care 5 minute n-au înscris niciun punct. Astfel, CSM CSU Oradea învinge Phoenix Galați, scor final 82-67.

Omul meciului pentru învingători a fost Kris Richard, cu 19 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, iar de partea cealalta, pentru Phoenix Galați s-a remarcat Cătălin Petrișor, cu 11 puncte, 4 recuperări si 6 pase decisive.

De precizat este faptul că, din lotul gălățenilor, Jarvis Threatt nu a jucat, acesta nefiind imbracat în echipament de joc..

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!