Stiri Cupa României Masculin

F8 M. U-BT Cluj – CSM CSU Oradea se întâlnesc în finala cupei

Eduard Popa

Eduard Popa
13.02.2018

u bt cluj csm csu oradea finala cupa romaniei

U-BT Cluj-Napoca – CSM CSU Oradea este finala turneului final al Cupei României, ediția 2017/2018.

U-BT Cluj a ajuns în finală după ce a trecut de BCM U Pitești, scor 74-66 și de BC SCM Timișoara, scor 77-75. De partea cealaltă CSM CSU Oradea bătut Phoenix Galați cu 82-67 și CSM Steaua Eximbank cu 71-65.

Se anunță a fi un duel extrem de echilibrat între două echipe rivale care se cunosc foarte bine. Oradea și Cluj sunt ultimele două campioane ale României, ambele trecând una de cealaltă în playoff pentru a ajunge în finalele Ligii Naționale din 2016, respectiv 2017. În 2016 Oradea a trecut cu 3-1 la general, în timp ce în stagiunea precedent U-BT Cluj a trecut la mare luptă cu 3-2, cu o victorie decisivă la Cluj, scor 84-78.

U-BT Cluj este câștigătoarea ultimelor două Cupe ale României. Anul trecut a depășit Mureșul în finală cu 79-78, în timp ce în 2016 a bătut Oradea chiar la ea acasă, scor 82-75. De asemenea, Oradea cu același Cristian Achim pe bancă a pierdut și finala din 2014 în fața lui Energia Târgu Jiu, scor 58-55. Giordan Watson era atunci component al gorjenilor, într-o echipă din care mai făceau parte Porter Troupe, Louis Darby dar și fostul component al orădenilor, Nemanja Milosevic.

Va fi cel de-al 48-lea duel dintre Cluj și Oradea. U-BT conduce destul de clar la întâlnirile directe, cu 33-14. Ultimul meci, din turul acestui campionat, a reprezentat un adevărat thriller câștigat de clujeni cu 83-82 după un game-winner al lui Giordan Watson.

Finala Cupei României se va juca marți, 13 februarie, de la ora 19:00 și va fi transmisă în direct de Digi Sport 4.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Finala
    Finala va fi intre cele mai bune echipe din România, după părerea mea. În mod normal Clujul ar trebui sa fie favorita prin prisma lotului, dar incompetenta antrenorului pentru acest nivel mai echilibrează balanța. Oradea a jucat bine cu Steaua, are jucatori de sclipire care îți pot câștiga un meci. Clujul s-a comportat dezamăgitor cu o echipa stoarsa de puteri și a fost la o aruncare de o mare rușine. Azi se va confirma sau risipi mitul cu "meciurile cu miza si care conteaza" ... Ca și clujean eu îmi doresc în primul rand victoria si trofeul și nu as accepta nicio scuza pentru un eventual eșec având în vedere câți bani are la dispoziție în acest moment Clujul, raportat la orice alta echipa din tara.

    cu 6 ani în urmă (13.02.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Clujul e favorita certa. Cu toate problemele pe care le are in joc, are totusi jucatori care pot face diferenta. Are si Oradea astfel de jucatori dar mai putini si per ansamblu exista diferenta destul de mare de valoare intre cele 2 loturi. Victoria noastra ar fi surpriza dar trebuie sa avem incredere ca o putem obtine.
    Nu pot sa nu ma gandesc cum am fi aratat deseara daca l-am fi avut si pe Zeno!

    cu 6 ani în urmă (13.02.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      Dacă era si Zeno eram favorită, fără niciun dubiu.

      cu 6 ani în urmă (13.02.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Fără nicio modestie, la ora actuală suntem peste U, iar victoria mi s-ar părea logică. Clujul nu se compară cu echipa din sezonul precedent, chiar dacă au două trei individualități , cum de altfel avem si noi. Mi-am dorit finala asta de la începutul F8, iar peste 2 săptămâni, acasă, tot intr-un meci cu Clujul, vom prezenta trofeul. Punctul forte al nostru pare a fi unitatea grupului si rotatia lungă, cu români autentici. Hai CSM!

    cu 6 ani în urmă (13.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!