Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad câștigă cu Universitatea Cluj și obține primul succes acasă în Grupa Roșie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.03.2019

FCC ICIM Arad s-a impus cu Universitatea Cluj în etapa a 11-a din Grupa Roșie a LNBF și a reușit prima victorie acasă în a doua fază a sezonului regulat. Scorul a fost 88-62, pe sferturi: 27-18, 14-18, 22-12, 25-14. Arădencele au dominat sub panou și au înscris mult pe contraatac. Clujencele au pus probleme cu pressingul avansat și s-au apropiat cu ajutorul reușitelor de afară, dar au marcat puțin în ultimele minute. Hadzovic și Williams au contribuit cu 27 și 22 de puncte la victorie, americanca fiind în double-double cu 17 recuperări. Henderson a înscris 25 de puncte la oaspete.

FCC ICIM Arad a început meciul cu Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Anamaria Ciotir și Destiny Williams. Universitatea Cluj le-a avut în 5-ul de start pe Roberta Boț, Tierra Henderson, Arlesia Morse, Irina Părău și Aleksadra Begenisic.

Williams a deschis scorul cu un 3 points-play, iar Părău marca primele două puncte ale oaspetelor. Fodor reușea prima triplă, pentru 6-2, iar Henderson egala după un contraatac. Gazdele s-au dus la patru puncte în față, din semicerc, dar Begenisic și tripla lui Henderson le-au dus pe clujence pentru prima oară în avantaj. Au urmat momente când alb-negrele au condus la două puncte, dar gazdele au revenit în față prin Fodor și Hadzovic, care făceau 20-16. Au fost destule minute în care s-a jucat rapid, cu ambele echipe finalizând cu mult înaintea expirarea timpului de atac. Clujencele n-au mai reușit să înscrie în ultimele două minute și jumătate ale sfertului, iar Williams a pus cinci puncte pe tabelă pentru 27-18 la prima pauză.

Gazdele s-au dus la +12 în debutul sfertului secund, dar au avut câteva probleme după ce Dzombeta a ajuns la 3 faulturi și a fost retrasă pe bancă. Carmin Popa a schimbat formula, a jucat cu Părău și patru jucătoare mici și a pus probleme cu apărarea în zonă. Și arădencele încercau apărarea în zonă. Henderson a profitat de faptul că pivotul Williams se apăra sus la ea și marca 6 puncte la rând. A fost rândul lui Bogdan Bulj să schimbe, trecând la zona 3-2 fără 5 clasic. Hadzovic a oprit run-ul oaspetelor cu un 3 points-play, iar Mercea puncta pe contră pentru 38-30. A fost rândul galben-albastrelor să nu înscrie în ultimele două minute din sfert, iar Henderson și Morse și-au apropiat echipa la 41-36, scorul înregistrat la pauza mare.

Repriza secundă a început cu ratări ale gazdelor și un turnover de 24 de secunde în dreptul oaspetelor. Bulj o trimitea pe Lee sub panou, alături de Williams. Hadzovic punea primul punct pe tabelă, de la linia de fault, după aproape un minut și jumătate, iar Părău reducea diferența la 4 lungimi. Hadzovic a dublat avantajul arădencelor, după două minute în care alb-negrele nu au înscris. Au urmat momente în care clujencele au jucat mai bine și s-au apropiat la un punct după tripla lui Maxim, 48-47. Mercea a răspuns cu o triplă după time-out-ul lui Bulj, iar galben-albastrele se distanțau la 14 puncte grație jucătoarelor cu talie și liberelor lui Fodor. Bulj a fost sancționat cu tehnic după ce a protestat că nu s-a dat fault la pressingul agresiv al oaspetelor. Morse a transformat libera, iar Williams înscria cu un alley-op spectaculos în finalul timpului de atac. La ultima pauză tabela arăta 63-48.

La fel ca în sfertul precedent, a fost nevoie de aproape un minut și jumătate pentru primele puncte, marcate de gazde prin liberele lui Lee. Oaspetele au încercat din nou să joace cu o echipă mică și pressing pe tot terenul. Henderson reducea diferența la 15 puncte, dar Hadzovic scutura plasa de la distanță și gazdele se duceau la 22 de puncte în față după ce au înscris pe contre. Au fost două minute și jumătate în care arădencele nu au înscris, incomodate de pressingul advers. Henderson și Morse, de două ori, au marcat de după semicerc și și-au apropiat echipa la 72-59 în minutul 36. Clujencele au rămas fără Părău, cu 5 faulturi, iar pe final nu au mai putut să țină același ritm cu apărarea avansată. Au fost patru minute fără coș pentru „U”.

FCC ICIM Arad a profitat de greșelile adverse și s-a distanțat până la un maxim de 27 de puncte. Boț a înscris de la distanță și Lee marca ultimul coș, pe final. S-a încheiat 88-62 și FCC ICIM Arad reușește a 3-a victorie la rând în campionat și prima acasă în faza a doua. Clujencele rămân fără victorie pe terenuri străine în această ediție a LNBF.

Gazdele au făcut diferența cu 31 de reușite din semicerc față de 14 și cu 17 libere transformate față de 10. Clujencele au stat mai bine la șuturile de la distanță, 8 triple față de 3. FCC ICIM Arad a înscris 26 de puncte după erorile adverse, față de 14. La recuperare a fost egalitate, 39-39. Banca gazdelor a contribuit cu 24 de puncte, față de 6 în dreptul oaspetelor.

Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte, plus 5 recuperări și 7 assist-uri. Destiny Williams a reușit un nou double-double pentru gazde, cu 22 de puncte și 17 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Lee 12 puncte, Mercea 11, Fodor 9 puncte (5 recuperări), Ciotir 4 puncte, Dzombeta 2 și Ardelean 1 punct.

Tierra Henderson a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, cu 25 de puncte, aproape de double-double cu 9 recuperări. Pentru Universitatea au mai înscris: Morse 12 puncte, Părău 8 puncte (7 recuperări), Begenisic 6 puncte (7 recuperări), Boț 5 puncte, Cenean 3 și Maxim 3.

Pentru FCC ICIM Arad urmează două meciuri cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Primul va fi miercuri, 6 martie, de la ora 18:00, la sala Victoria, returul din sferturile cupei. Sâmbătă va fi meciul din etapa a 12-a din campionat, la Sepsi Arena. Universitatea Cluj are următoarea partidă acasă cu CSM Satu Mare, sâmbătă, tot în runda a 12-a din Grupa Roșie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!