Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad obține cea mai clară victorie a sezonului, dar rămâne în afara primelor cinci

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.02.2018

FCC ICIM Arad s-a impus cu 83-53 în duelul cu ultima clasată Sirius Târgu Mureș. Scorul pe sferturi a fost: 27-13, 16-8, 19-9, 21-23. După un început presărat cu ratări, echilibrul s-a rupt după un run de 14 puncte al gazdelor. Diferența maximă a fost de 33 de puncte, spre finalul sfertului trei. A fost un meci rapid, terminat într-o oră și 20 de minute.  

Arădencele știau deja că nu mai pot prinde grupa 1-5 după victoria Universității Cluj, care a oprit seria de 15 succese a liderului ACS Sepsi SIC. Formația lui Bogdan Bulj avea nevoie de victorie pentru a-și mări ecartul în lupta pentru locul 6.

Gazdele au început partida cu Poole, Nagy, Tavic, Ciotir și Hadzovic. În 5-ul de start al oaspetelor au intrat Robinson, Pop, Meszaros, Beldian și Mitov. Sirius a rămas cu trei străine în lot, în timp ce alb-albastrele au folosit toate cele cinci straniere la acest meci. A revenit și Coker pe teren, după ce nu a jucat deloc la Alba Iulia și în dubla din CEWL.

Debutul partidei a fost marcat de ratări și greșeli de ambele părți. Nagy a deschis scorul, Mitov a egalat, iar Beldian le-a dus pe oaspete în avantaj, 2-4. Hadzovic a pătruns și a egalat, iar Tavic și Nagy au dus scorul la 8-4. Echilibru a fost până la 11-9, după triplele lui Tavic și Mitov. A urmat un run de 14 puncte al gazdelor, care au „furat” mai multe mingi, au punctat pe contraatac, iar Hadzovic a reușit două triple la rând. 25-9 era scorul în penultimul minut al sfertului. Au fost patru minute fără coș al oaspetelor, oprite de reușita lui Mitov, găsită liberă sub panou. La prima pauză scorul a fost 27-13.

S-a jucat într-un ritm alert, cu multe contre sau tranziții rapide. Au fost rare momentele când s-au așezat atacurile. Diferența a continuat să crească și în următoarele două sferturi. 43-21 a fost scorul la jumătatea partidei. Ecartul maxim a fost de 33 de puncte, spre finalul sfertului trei. Ultimele zece minute au început de la scorul de 62-30. Ambii antrenori au oferit minute tuturor jucătoarelor de pe bancă. Ultima perioadă de joc le-a revenit oaspetelor pentru două puncte, iar rezultatul final a fost 83-53.

Arădencele au reușit 12 intercepții și au marcat 29 de puncte în urma greșelilor adverse. 7-22 a fost scorul la mingi pierdute. Diferența a făcut-o și banca gazdelor, cu 39 de puncte față de 6. Galben-albastrele au avut procentaje mai bune la aruncările de două puncte, 61% (30 din 49) față de 41% (17 din 41). 5-4 a fost scorul la aruncările de după semicerc, cu un procentaj mai mare al oaspetelor, 31% față de 23%.

Brankica Hadzovic a fost cea mai bună marcatoare de la FCC ICIM Arad cu 15 puncte (2x3). Au urmat-o Tavic și Coker cu câte 12 puncte, iar Wingate a încheiat partida cu 11 puncte.

Zorica Mitov a fost coșghetera oaspetelor cu 15 puncte la care a adăugat 6 recuperări. De la Sirius s-au mai remarcat Beldian cu 13 puncte (3x3) și Meszaros cu 11 puncte.

Cele două echipe se vor reîntâlni la turneul grupei 6-9, programat în perioada 16-18 martie. Până atunci, FCC ICIM Arad va juca la Final 8-ul Cupei, unde va întâlni pe CSBT Alexandria în a doua zi a competiției. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!