Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad primește vizita Olimpiei Brașov în prima etapă a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.10.2017

Hadzovic și Pesovic au fost adversare și la precedentele dueluri dintre cele două echipe

FCC ICIM Arad și Olimpia CSU Brașov se întâlnesc miercuri în prima etapă a Ligii Naționale. Arădencele sunt la al treilea meci oficial al sezonului, după dubla manșă din primul tur al Cupei României. Brașovencele vor juca prima partidă care contează după ce au mers direct la turneul final al cupei.

Sala Victoria din Arad găzduiește duelul dintre FCC ICIM și Olimpia CSU Brașov. Cele două echipe s-au confruntat de 18 ori din 2009 până acum. Arădencele conduc cu 14-4 la general, dar brașovencele s-au impus în ultimele patru partide, începând din ianuarie 2016. Olimpia CSU Brașov este una din cele două formații din campionat care au păstrat 2 straniere din lotul de anul trecut: Pesovic și Higgins. La Arad a rămas doar Hadzovic dintre străine.

Galben-albastrele au avantajul că au jucat deja două partide, simțind ritmul unor dueluri cu miză. FCC ICIM s-a calificat la turneul final al Cupei României ca „lucky loser” după două jocuri tensionate cu CS SCM Timișoara.

Olimpia a jucat ultimul amical cu zece zile în urmă, neavând încă ritmul partidelor oficiale. Pe de altă parte, brașovencele au avut ocazia să-și vadă adversarele la lucru în aceste două meciuri și s-au putut pregăti pentru a bloca schemele gazdelor.

Dar regulile din cupă diferă de cele din campionat. În competiția eliminatorie era obligatorie prezența a două românce pe parchet pe toată durata partidei, fără limită de vârstă. În Liga Națională, în primul sfert trebuie să joace două românce, cu cel puțin una sub 22 de ani (născută în 1996 sau mai mică). În celelalte trei sferturi este obligatorie prezența unei românce pe teren, indiferent de vârstă.

Va fi un duel interesant și în ceea ce privește jucătoarele tinere care trebuie să joace în primul sfert. Antrenorul gazdelor o are la dispoziție pe Ciotir, care a jucat peste 400 de minute în prima ligă sezonul trecut la Poli Iași. Gădărici, Ebervein și Spinean au prins multe minute în LNBF în a doua parte a sezonului 2015-2016, atunci când de la Arad au plecat jucătoarele importante.

Oaspetele o au în lot pe Dănălache, cu peste 600 de minute în campionatul trecut. Al Ash Hab și Brezoi au jucat în câteva partide și în sezonul trecut, cu prima având în jur de 65 de minute. În lot mai sunt câteva jucătoare foarte tinere care ar putea debuta în primul eșalon, cu mezina Pop care nu a împlinit încă 15 ani.

Meciul dintre FCC ICIM Arad și Olimpia CSU Brașov se joacă miercuri, de la ora 18:30, la sala Victoria. 

foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!