Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2017. MVP: Ousmane Barro

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
26.05.2017

Ousmane Barro a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin 2017 de către Total Baschet. Pivotul a avut prestații solide în finala câștigată de U BT Cluj-Napoca în fața Stelei CSM EximBank cu 3-0 la general. Barro a fost cel mai eficient jucător al echipei sale în două dintre cele trei partide ale finalei.

Barro a început în forță finala cu 27 de puncte, 13 recuperări și un indice al eficienței de 31 de unități. În jocul secund, pivotul lui U BT a rămas dominant sub panou și a reușit 12 recuperări dar a marcat numai 9 puncte. În meciul care a dus trofeul la Cluj-Napoca, Ousmane a fost din nou cel mai bun jucător al partidei cu 16 puncte, 9 recuperări și un indice al eficienței de 19 unități.

Mediile statistice ale lui Ousmane Barro în finală au fost de 17.3 puncte, 11.3 puncte și un index al eficienței de 22 de unități. La aruncările din acțiune pivotul a avut un procentaj de 67.8% (19/28 de la 2 puncte) și 68.4% (13/19) de la linia de libere. El a bifat o medie 30.4 minute în cele trei jocuri cu Steaua CSM EximBank.

În această finală, Ousmane Barro și-a depășit cu mult cifrele din restul sezonului. El a marcat cu 5 puncte mai mult și a prins 3 mingi în plus la panou în medie pe meci.

Finala LNBM 2017 și finala Euroligii au avut o similitudine în acest sezon. MVP al finalei a fost desemnat un pivot, un lucru destul de rar întâlnit în baschetul de astăzi. Ekpe Udoh a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei Euroligii, un pivot originar tot din Africa, la fel ca și Ousmane Barro.

De menționat este și evoluția lui Vlad Moldoveanu din finală. Internaționalul român a impresionat în meciul 2 al finalei cu 18 libere marcate din tot atâtea încercări. Moldoveanu a terminat finala cu cifre de 17.0 puncte, 6.0 recuperări și 2.6 pase decisive.

foto: Valentin Todea

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    felicitari
    front court-ul clujean (barro/vlad) a facut o finala extraordinara ... iar silvasan si staff-ul tehnic au stiut cum sa-i puna in valoare ... cele 17 pase decisive pe meci (numar important tinand cont de cate libere s-au aruncat) nu sunt deloc intamplatoare ... felicitari tuturor sa speram la un parcurs european frumos

    cu 6 ani în urmă (27.05.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    Cj
    Felicitari!

    cu 6 ani în urmă (27.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!