Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. Jukka Toijala: „În primele 6 minute stăteam pe teren doar de dragul de a viziona partida”

David Istrate

David Istrate
04.06.2018

Aflată al doilea an consecutiv în ultimul act al campionatului, CSM Steaua Eximbank București o întâlnește pe ocupanta locului trei din sezonul precedent, CSM CSU Oradea. Gazdele au jucat excelent de la început până la final și au reușit să își adjudece primul episod al acestei serii la o diferență de 13 puncte, scor: 86-73.

După încheierea acestei partide, tehnicianul oaspeților, Jukka Toijala, a descris jocul echipei sale, arătându-se dezamăgit de felul în care s-au prezentat elevii săi.

„În primul rând, vreau să ofer felicitările mele echipei din Oradea, care a venit pregătită pentru acest meci și s-a ridicat la nivelul unei finale. Din anumite motive, formația noastră nu s-a aflat la nivelul necesar, mai ales în primele 6 minute, când stăteam pe teren doar de dragul de a viziona partida, la ambele capete ale terenului. Din păcate, nu am reușit să ne executăm nici planul defensiv și nici cel ofensiv. Adversarii noștri și-au construit rapid un avantaj de 15 puncte, iar după acel moment a fost un joc de-a „șoarecele și pisica”. Noi am făcut câteva mici runuri, însă este foarte dificil să revii de la o astfel de diferență într-o finală. În sezonul regulat este posibil să ajungi la conducere chiar după un deficit mai mare, însă într-un astfel de meci, în niciun caz. Așa cum am spus, am reușit să revenim de câteva ori, însă de fiecare dată adversarii noștri au știut cum să gestioneze situația și noi am pierdut multă energie. Încă o dată, Oradea a arătat ca o echipă care știe cum să câștige un campionat, în timp ce noi am rămas foarte dezamăgiți în urma acestei partide. Cu siguranță vom analiza această confruntare și vom vedea ce avem de pregătit mai bine pentru al doilea duel al finalei.”

De asemenea, finlandezul aflat la cârma Stelei a menționat și câteva aspecte la care trebuie să lucreze până la următorul joc.

„Desigur, orădenii sunt mulțumiți cu această victorie, mai ales că au câștigat ușor, din punctul meu de vedere, însă noi nu putem să ne pierdem motivația. Îmi doresc ca jucătorii mei să fie nervoși pe felul cum au jucat și astfel să încerce să demonstreze că pot evolua la un nivel mult mai înalt. Știm, de asemenea, că pentru a ieși campioni noi trebuie să câștigăm cel puțin o dată aici, în Oradea. Am pierdut primul meci, este 1-0 și suntem conștienți că performând în acest fel nu vom reuși să învingem în deplasare. Timpul va lămuri și problema campioanei, este dificil să joci împotriva unei formații așa de bune, pentru că orice avantaj pe care îl oferi poate fi decisiv. Prin urmare, partida secundă va fi extrem de importantă pentru noi, deoarece nu vrem să ne întoarcem acasă cu 0-2. Chiar dacă sunt dezamăgit, rămân în continuare încrezător în șansele echipei mele și cred că putem juca mult mai bine. Sper să se întâmple acest lucru și să putem concura cu Oradea în duelul care va avea loc miercuri seară.”

Confruntarea cu numărul doi a acestei finale va avea loc miercuri seara, de la ora 20:00, tot în Arena Antonio Alexe din Oradea.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea nexco :

    Corect .
    Scurt si la obiect . Oradea a aratat ca e pregatita de finala . O placere sa vezi live un astfel de meci !

    cu 5 ani în urmă (04.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!