Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Farul Constanța, una dintre echipele fără victorie în acest debut de campionat

Adrian Micinic

Adrian Micinic
30.10.2012

Farul Constanța este una dintre echipele care nu a cunoscut victoria în debutul actualei ediții de campionat. Formația pregătită de legendarul Costel Cernat a pierdut primele șase partide disputate în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin.

Formația de la Marea Neagră, revenită în primul eșalon după o absență de șapte ani a suferit înfrângeri pe mâna lui CSU Ploiești, Gaz Metan Mediaș, Timba Timișoara, CSȘ Giurgiu, BCM U Pitești, respectiv SCM U Craiova. De asemenea, cea mai mică diferență consemnată a fost de 16 puncte, la Giurgiu.

Gruparea constănțeană are probleme serioase dinpunct de vedere ofensiv. Are o medie de 65.8 puncte și se situează pe locul al 15-lea. Doar Dinamo are o medie mai mică de puncte marcate în medie pe meci. Are doar 42% la aruncările de două puncte și aproape 16 posesii pierdute în medie pe meci.

În schimb, ocupă locul 14 la puncte primite, având o medie de 86.7. Asta în condițiile în care adversarii nu se concentrează prea bine la linia de pedeapsă întrucât aceștia au sub 60% în jocurile cu Farul.

De regulă, Cernat folosește o rotație de zece jucători. Nouă dintre aceștia au medii de cel puțin opt minute de joc în condițiile în care lotul cuprinde un număr de cinci jucători străini.

Din punct de vedere individual principalul remarcat este Cardell McFarland. Fundașul de 1.82 metri, în vârstă de 25 ani, este liderul echipei la puncte (15.6), la eficiență (14.0), respectiv pase decisive (3.2). El are un procentaj foarte bun la aruncările de trei puncte (42%), respectiv la linia de pedeapsă (88%).

Ceilalți patru jucători străini ai echipei, este vorba despre Marquis Mathis, Dragan Petrovic, Jeremi Booth și Rob Wallace au între 10.2 și 10.8 puncte în medie pe meci. Procentajele acestora diferă, însă alături de ei, doar Angel Santana și Marian Minea au peste 20 minute de joc în medie pe meci. De notat însă că Santana are doar 20% la aruncările din acțiune, în vreme ce Minea are 33%. Cert este că procentajele sunt influențate în mare măsură de stilul de joc, unul în care e limpede că anumiți jucători nu dau cel mai bun randament.

Foto: BC Farul Constanța (Facebook.com)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!