Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Feminin - O nouă echipă din România a ajuns în primele 100 din Europa

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.07.2014

Potrivit ultimei actualizări a clasamentului întocmit de site-ul de specialitate Eurobasket, România are 6 echipe în top-ul celor mai bune 100 de echipe din baschetul feminin european. Până joi, 24 iulie, ţara noastră era reprezentată în respectiva ierarhie de 5 formaţii, însă, odată cu ultima actualizare, Olimpia Braşov şi-a făcut la rândul ei loc în top 100. 

Echipa pregătită de Dan Calancea în stagiunea precedentă a intrat în clasament direct pe locul 96, având la activ 76 de puncte şi un bilanţ de 15 victorii şi 11 înfrângeri. Celelalte 5 formaţii româneşti din acest clasament sunt: CST BC Alexandria (loc 85, 80 puncte, bilanţ 17-9), Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (loc 76, 84 puncte, bilanţ 19-7), CSM Târgovişte (loc 53, 93 puncte, bilanţ 23-3), CSU Alba Iulia (loc 49, 95 puncte, bilanţ 24-2), respectiv ICIM Arad (loc 43, 97 puncte, bilanţ 25-1).

Reamintim faptul că, în realizarea acestei ierarhii, eurobasket.com utilizează o formulă în care se ține cont de rezultatele obținute în campionatul intern, dar și în cupele europene. Se iau în considerare rezultatele obținute în ultimele 5 săptămâni. Partidele din cupele europene și din play-off-ul campionatelor interne au un coeficient mai mare decât cele din sezonul regulat. Foarte important de reținut este faptul că, se ține cont de poziția ligilor din care provine fiecare echipă de club.

Formaţia cu cele mai multe puncte în acest clasament este UMMC din Rusia cu 131 la număr şi un bilanţ de 17 meciuri câştigate şi unul pierdut. 

De asemenea, în continuare nicio o echipă din Liga Naţională de Baschet Masculin nu şi-a făcut loc în top-ul rezervat echipelor de club de băieţi. 

*Foto: Facebook Olimpia Braşov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!