Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Filip Adamovic și Kyndall Dykes continuă la U-Banca Transilvania

Paul Olar

Paul Olar
11.06.2016

După dezamăgitorul loc patru ocupat la finalul sezonului, U-Banca Transilvania începe procesul de reconstrucție. Gruparea ardeleană l-a numit, în această săptămână, pe Mihai Silvășan în funcția de antrenor principal.

Referitor la nucleul de jucători, clujenii vor miza, conform spuselor lui Mircea Cristescu, pe tandemul alcătuit din Filip Adamovic și Kyndall Dykes. Totodată, oficialul transilvănean a dezvăluit faptul că la U-BT vor continua Tudor Jucan, Rolland Torok sau Nandor Kuti, întrucât acești baschetbaliști au contracte valabile și pe stagiunea următoare.

„De-a lungul anilor am adus antrenori de toate felurile şi, din păcate, nu am reuşit să obţinem trofeele pe care le-am vrut. Cred că se doreşte, cu Silvăşan, un proiect în care să consolidăm o trupă serioasă. Există, într-adevăr, un risc, cum este la absolut toată lumea, dar să sperăm că vom reuşi. La nivel de jucători, Dykes şi Adamovic rămân cu noi, la fel ca şi Rolland Torok, Kuti Nandor sau Tudor Jucan. Şi Kalnichenko mai are contract, dar rămâne să vedem ce se va întâmpla. Bugetul cred că va fi tot cam acelaşi (n.r.- peste un milion de euro), dar multă lume nu ştie, acesta e bugetul total al clubului. Aproximativ 300.000 de euro, poate chiar mai mult, sunt bani cheltuiţi colateral de echipa de seniori, dar toate aceste lucruri le vom discuta în curând”, a declarat Cristescu, pentru cjsport.ro.

Sosiți la pachet de la BC Mureș, Adamovic și Dykes au reprezentat doi dintre cei mai eficienți baschetbaliști de la U-BT în sezonul recent încheiat. Bosniacul a contabilizat medii de 12.5 puncte pe meci, în timp ce americanul a strâns statistici de 16.2 puncte, 5.4 recuperări și 2.6 pase decisive.
*Foto - Andor Marton

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Jucatori
    Cred ca Kalnichenko are ceva oferte mai bune in timp ce pe baciu il vad semnand cu steaua

    cu 7 ani în urmă (11.06.2016)
    • viking33:

      kalnichenko
      Cred ca totul depinde de cetățenie. Daca o obține rămâne, dacă nu o obține pleacă

      cu 7 ani în urmă (12.06.2016)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Adamovici vs dykes
    Se știe ca intre Dykes și sârbi sunt tensiuni. S-a vazut asta pe sfârșit de campionat, tensiuni care au izbucnit la Oradea. Cred ca Dykes ar trebui sa plece.

    cu 7 ani în urmă (11.06.2016) Raspunde
  • gica96 :

    Da
    O veste buna. Mai ramane de negociat cu Muhamed Pasalic, ar fi pacat sa plece. Sa vedem insa si ce jucatori vor mai veni la echipa.

    cu 7 ani în urmă (11.06.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Ar fi cel putin ciudata o renuntare la Baciu si nu pt ca am duce lipsa de romani. Fara asa ma bazez deloc pe Tudor(varsta, accidentari), variante avem pt ca ar fi momentul ca si Gheorghe sa primeasca minute bune. Problema e ca Baciu alaturi de Rolland e singurul roman capabil sa joace 5, ori acolo nu avem tineri si nici nu stiu sa vina cineva din urma. Nu stiu cat de bn ar fi sa pierzi un roman pe pozitia aia. Din punctul meu de vedere ar trebui semnat tot in continuare fara discutii. Singrule discutii ar trebui sa fie la Todic si Zigranovic, dra si acolo gandit fooooarte bn daca se poate aduce ceva mai bun, ca altfel nu facem altceva decat sa ne plangem de omogenizare si alte chestii de genu

    cu 7 ani în urmă (13.06.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Daca ramane acelasi buget eu zic ca e imposibil sa nu gasesti un jucator mai bun decat Todic. E mult prea inconstant in joc.

      cu 7 ani în urmă (13.06.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      E destul de constant in defensiva, maini lungi, recupereaza bine, iar in ofensiva are si momentele alea de nebunie cand te scoate din cate un rahat...cosurile de 3 cu Craiova, cu Oradea din finalurile de meci nu orice juctaor e capabil sa le dea. In conbcluzie eu zic ca nu e deloc, chiar deloc usor sa gasesti unu mai bun ca el. Sigur ca daca gasesti un Joro e fantastic, dar trebuie gandit foarte bine, ca altfel vor fi dezamagiri.

      cu 7 ani în urmă (13.06.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!