Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Finalistele din sezonul trecut se vor duela duminică, în Sala Olimpia

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
26.10.2013

Etapa 5

LNBM

Sala Olimpia

ora: 20:00                      

 

Etapa cu numărul 5 a Ligii Naționale de Baschet Masculin programează o confruntare care în sezonul trecut a decis campioana. CSU Asesoft Ploiești și BC Mureș Târgu Mureș vor reedita finala de anul trecut, de această dată în sala Olimpia.

Acest meci este capul de afiș al etapei a cincea din LNBM. Cele două formații au avut un debut diferit de sezon. Asesoft a pierdut prima partidă a sezonului, la Mediaș după care a înregistrat trei victorii consecutive. De cealaltă parte BC Mureș nu a avut cel mai fericit debut de sezon, reușind să se impună doar în meciurile de pe teren propriu în fața lui Gaz Metan și BC Timișoara și cedând la Craiova și Pitești.

CSU Asesoft Ploiești vine după un eșec la mijlocul săptămânii, în Eurocup, în fața turcilor de la Pinar Karsyiaka. Pe lângă oboseala acumulată, într-un meci de o încărcătură imensă, campionii României l-au pierdut pe Jonte Flowers, om de bază pentru Dado Arnautovic. Chiar dacă au găsit înlocuitor pentru american, în persoana lui Rawle Marshall, cel mai probabil acesta nu face parte din lot pentru acest meci.

Dacă tot suntem la capitolul achiziții, putem spune că BC Mureș a înregimentat un fundaș, pe muntenegreanul Ivan Jelenic. Pentru acesta pot exista șanse de a juca în acest meci deoarece la ultimul meci jucat de mureșeni în deplasare, Tyronn Mitchel a fost inexistent pe fază ofensivă.

Până acum la capitolul confruntări directe, prahovenii sunt net superiori, conducând cu 22-5, din 2005 încoace. Dar un lucru interesant îl constituie faptul că BC Mureș a reușit să se impună de 3 trei ori în fieful actualei campioane, la Brazi de fiecare dată.

Dacă ar fi să căutăm un om cheie în tabăra campionilor, ar fi foarte greu să nominaliză pe cineva, pe când la mureșeni Ivan Ivanovic pare să fie catalizatorul. Dacă pentru CSU Asesoft, Dragan Zekovic este cel mai bun marcator cu o medie de 16 puncte pe meci și Gerarld Lee cel mai bun recuperator cu 9 recuperări/meci, Ivanovic este și cel mai bun marcator dar și cel mai bun recuperator au ardelenilor, cu 21.3 puncte și 8 recuperări pe meci. De asemenea muntenegreanul a fost desemnat MVP-ul etapei secunde, atunci când a reușit un meci de senzație, în fața fostei sale echipe, Gaz Metan Mediaș.

Acest meci poate fi un bun prilej pentru Adrian Guțoaia să facă primul meci mare al sezonului. Tânăra extrema a stat la partidele importante în umbra lui Jonte Flowers, prinzând destul de puține minute. Odată cu accidentarea lui Flowers, Guțoaia a rămas singurul jucător veritabil pentru poziția 3. Acesta va fi folosit în mare proporție de staff-ul ploieștean încă din prima secundă. Jocul său defensiv poate împiedica jocul devastatorul din spatele semicercului de 3 puncte, practicat de Peciukas și Ciric. Totuși aici pe poziția 3, Arnautovic va avea probleme pentru că nu va putea miza pe Guțoaia timp de 40 de minute. Cel mai probabil Mohammed va avea momente când va juca pe poziția de small forward, așa cum este denumită de americani dar în același timp putem consemna și prezența lui Vlad Negoițescu, cel care a reușit primul double double al carierei în LNBM, în meciul cu Chiajna.

Așadar partida dintre campioana CSU Asesoft Ploiești și vicecampioana BC Mureș se anunță una extrema de interesantă. Aceasta va demara, duminică 27 octombrie cu începere de la ora 20:00, în sala Olimpia din Ploiești.

Brigada de arbitrii care vor oficia acest meci este formată din: Marius Ciulin, Alexandru Olaru și Dragoș Nicolae.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!